Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Vervoer naar Langkawi

Er zijn meerdere manieren om naar Langkawi te reizen. De meest gebruikelijke wijze is een vlucht vanaf Kuala Lumpur, of vanaf een van de andere bestemmingen waar vandaan direct op Langkawi wordt gevlogen. Vliegtickets zijn goedkoop en in de meeste gevallen duurt de vlucht niet meer dan 1 uur. Het alternatief is over land. Hierbij reis je eerst naar een van de bestemmingen waar je een boot naar het eiland kunt pakken. Er zijn grofweg vier locaties waar vandaan boten vertrekken (in volgorde van populariteit): Penang, Kuala Kedah, Kuala Perlis en Satun in Thailand.

Directe vlucht

Directe vlucht

Vanaf Kuala Lumpur vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Langkawi International Airport. Je kunt vanaf de internationale luchthaven KLIA vliegen (bv met Malaysia Airlines), van de budget luchthaven KLIA2 (met AirAsia) of vanaf Subang Airport (Firefly). De laatste heeft voor de meeste reizigers de voorkeur, omdat het veel sneller bereikbaar is vanuit het centrum van Kuala Lumpur. Het scheelt in tijd en (taxi) kosten; en daarbij zijn vliegtickets bij Firefly vaak erg scherp geprijsd. Een vlucht vanaf Kuala Lumpur neemt meestal niet meer dan 1 uur in beslag en vaak betaal je niet meer dan RM100 voor een enkele reis tussen KL en Langkawi. Eenmaal op het eiland aangekomen heb je zo je bagage weer, en voor je het weet sta je bij de taxibalie in de rij voor een taxi naar je hotel.

Er zijn ook een aantal andere bestemmingen waar je rechtstreeks van naar Langkawi kunt vliegen: Penang, Singapore, Hat Yai en Phuket.

Boot vanaf Penang

Boot vanaf Penang

Een andere - populaire - manier om naar Langkawi te reizen is met de boot vanaf Penang. In de hoofdstad Georgetown, bij de haven Swettenham, vertrekt tweemaal daags een boot naar het eiland (8.30 & 8.45). De boot doet er zo'n 3 uur over en een ticket kost RM60 per persoon. De boot komt aan het einde van de ochtend aan bij Jetty Point; de haven van Langkawi. Hier heb je een taxibalie waar je voor een vaste prijs een taxi naar je hotel of resort kunt nemen.

Boot vanaf het vasteland

Boot vanaf het vasteland

Om vanaf Kuala Kedah (een stadje dichtbij Alor Setar) of vanaf Kuala Perlis de boot te nemen, zul je eerst naar een van de twee dorpen moeten reizen. Een logische wijze om er te komen is per huurauto. Omdat het meebrengen van een huurauto naar Langkawi niet praktisch is vallen deze twee haventjes voor de meeste reizigers af. Het zou zonde zijn om een auto in Kuala Lumpur te huren, om deze huurauto vervolgens stil te laten staan op een parkeerplaats tijdens je verblijf op Langkawi. Het vervoeren van de auto in de speciale ferry valt zo goed als af, omdat je niet alleen 1 dag op je auto moet wachten als je eenmaal op het eiland bent aangkomen; het huren van een auto op het eiland zelf is veel goedkoper.

Avontuurlijke reizigers nemen soms eerst de trein vanaf Kuala Lumpur naar Alor Setar (dit is de trein tussen Kuala Lumpur en Bangkok in Thailand). Daar pakken ze een taxi naar de haven bij Kuala Kedah waar ze de boot naar het eiland nemen. Treinen op dit traject rijden echter erg langzaam en stoppen vaak (en lang), waardoor het niet bij iedereen in het reisschema zou passen.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi