Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Kosten bij een vakantie naar Maleisie

Een vakantie naar Maleisie is over het algemeen redelijk goed betaalbaar; zo zijn er al pakketreizen en rondreizen waarbij alles geregeld is (behalve de dagelijkse kosten) vanaf +/- €1000,- per persoon. Ben je iemand die een vakantie liever helemaal zelf regelt, dan is dat ook prima mogelijk in het geval van Maleisie. De meeste kosten komen voort uit de vliegtickets plus de hotelovernachtingen. Vliegtickets kosten het hele jaar door tussen de €600,- (laagseizoen) en €1000,- (hoogseizoen). In sommige gevallen zijn er speciale aanbiedingen waarmee je al voor minder dan €600,- naar Maleisie vliegt.

De kosten bij een vakantie naar Maleisie vallen uiteen in de volgende kostenposten:

Hotels en resorts zijn relatief goedkoop, maar gezien je meestal niet voor maar 7 dagen naar Maleisie zult gaan (eerder minimaal 2 a 3 weken) zullen de uiteindelijke kosten voor de hotels redelijk oplopen. De hotelprijzen in Maleisie zijn wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding meestal dik in orde. Een mooi middenklassenhotel (3/4 sterren) zal gemiddeld €35,- tot €65,- per kamer kosten (prijzen worden zelden als 'per persoon per nacht' weergegeven). Echter, er zijn genoeg basic hotels in Maleisie waar je bij binnenlopen niet meer dan +/- RM80 per kamer per nacht betaalt en het kan nog veel goedkoper (klik hier om de actuele koers te bekijken). Afgelopen jaren zijn prijzen in Maleisie gestegen; hotelovernachtingen zijn daardoor ook wat duurder dan enkele jaren geleden.

Hawker Kuala LumpurEen vakantie naar Maleisie is ondanks de prijzen van vliegtickets en hotelovernachtingen voor de rest prima betaalbaar. Dit heeft te maken met de lage kosten van het levensonderhoud. Voor een paar euro per dag heb je alles wat je wilt en dat maakt Azië in het algemeen zeer de moeite waard voor een mooie rondreis. Dichter bij huis zijn vakanties naar Frankrijk, Spanje en zelfs Griekenland en Turkije de laatste jaren alleen maar duurder geworden qua dagelijkse kosten. Het enige waar men het altijd over heeft is de spotgoedkope prijs die je betaalt om er 2 weken heen te gaan; terwijl je ter plekke altijd nog flink wat kwijt bent aan de dagelijkse uitgaven. Uiteindelijk komt het erop neer dat een vakantie naar Maleisie ongetwijfeld wat duurder uit zal vallen dan een vakantie binnen Europa, maar zeker niet zo enorm veel duurder als je het slim aanpakt.

In Maleisie kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je hebt die keus in ieder geval in Maleisie. Je bepaalt zelf of je 's avonds een maaltijd van RM10 nuttigt bij een gezellige hawker langs de straat, of een uitgebreid diner bij één van de vele exclusieve restaurants. Zo'n uitgebreid diner kost overigens in Maleisie ook een fractie van wat je voor iets vergelijkbaars in Nederland betaald. Voorbeeld: Voor RM60 per persoon eet je luxe en uitgebreid in Maleisie. Een backpacker kan er goedkoop leven, terwijl iemand die van luxe houdt ook gemakkelijk en betaalbaar in luxe kan leven.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Pagina's over vakantiekosten