Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Snorkelen en duiken rond Langkawi

Kun je snorkelen en duiken in de zeeën rond Langkawi? Het antwoord is ja en nee tegelijk. Rond de eilandengroep Langkawi zelf kun je niet snorkelen of duiken. Ondanks dat de eilanden als de mooiste plekjes op aarde worden gezien, is het zeewater niet zo helder vergeleken met de eilanden aan de oostzijde van het schiereiland of bij Maleisisch Borneo. Dit neemt niet weg dat Langkawi op zichzelf een schitterend eiland is en absoluut de moeite van een bezoek waard is. Snorkelen en duiken kun je echter beter elders in Maleisie doen. Wil je toch graag tijdens je verblijf op Langkawi snorkelen of duiken, dan heb je twee opties: Pulau Payar of Koh Lipe.

Snorkelen en duiken bij Pulau Payar

Bezoek je alleen maar de westzijde van het schiereiland of kun je niet naar de oostzijde vanwege bijvoorbeeld de moessonperiode (oktober tot maart), dan heb je ook nog een alternatief tussen Langkawi en Penang in waar je kunt snorkelen en duiken. Tussen beide eilanden in ligt namelijk het koraaleilandje Pulau Payar. Vanaf Penang doet de boot er 2 uur over om het eiland te bereiken, vanaf Langkawi 45 minuten. Toeristen kunnen hier een dag(deel) verblijven om te snorkelen en te duiken. Daarnaast kun je er ook diverse vissen voeren (o.a. kleine haaitjes). Om teleurstellingen te voorkomen moet je wel weten dat het koraal in niet al te beste staat verkeert, daarnaast is het allemaal flink toeristisch opgezet, en de kans is aanwezig dat je met 20 anderen tegelijk naar hetzelfde visje zult kijken. De prijs van de trip liegt er verder ook niet om. Vis zit er wel degelijk; het gebied rondom het eiland trekt soms flink grote vissoorten aan vanwege de enorme hoeveelheid algen in het water. Naast Pulau Payar ligt Pulau Kaca; hier heb je een paar wrakken. Dit is vooral leuk voor wrakduikers.

Pulau Payar

De meeste boten die varen tussen Penang en Langkawi maken een korte stop op Pulau Payar, mede om toerisme te promoten. Vanaf beide eilanden kun je een dagtocht boeken, maar schrik niet van de kosten. Het eiland is beschermd gebied, het koraal moet immers in stand worden gehouden. Ga je tijdens je reis door Maleisie niet naar de oostkust van het schiereiland Maleisie of naar de prachtige eilanden rondom Borneo, dan is dit één van de weinige gemakkelijk bereikbare plekken waar je kennis kunt maken met de schoonheid van een echt koraaleiland.

Duikschool Langkawi

Op Langkawi heb je de duikschool East Marine waar je de SSI en PADI duikcursus kunt doen. De theorie doe je bij het hoofdkantoor vlakbij Jetty Point op het terrein van de Royal Langkawi Yacht Club (in het straatje dat naar het luxe Westin Resort leidt). De basis praktijkervaring doe je op in hun eigen zwembad. De duiken doe je bij Pulau Payar. Lessen worden in diverse talen gegeven (niet in het Nederlands, maar dit zou je vooraf even kunnen nagaan) en je wordt dagelijke bij je hotel of resort op het eiland opgepikt. Omdat Langkawi geen duikeiland bij uitstek is, doe je de cursus vaak in alle rust (privé). Met East Marine kun je ook een aantal standaard duiken doen bij Pulau Payar. Vanwege de beschikbaarheid kun je het beste vooraf contact met ze opnemen.

Duikschool Langkawi

Snorkelen en duiken bij Koh Lipe

Naar Koh Lipe met 333travelEen alternatief voor de snorkel- en duikfans die alleen het eiland Langkawi bezoeken is een boottocht naar het Thaise eiland Koh Lipe. Dit prachtige kleine bountyeiland ligt op zo'n 60 minuten varen vanaf Langkawi. Koh Lipe is een rustig Thais eiland waar je als toerist makkelijk vanuit Maleisie kunt komen. Bij Koh Lipe kun je fantastisch snorkelen en duiken. Het eiland kent echter wel een regenseizoen (moessonperiode) tussen mei en september, maar in die maanden kunnen toeristen weer prima terecht op de eilanden aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie aangezien hier dan geen moesson waait. Accommodatie op het eiland varieert van basic tot vrij luxe. Je hebt er alleen maar kleinschalige resortjes. De drukste maanden zijn van november tot januari; de best beoordeelde resortjes (bv op Tripadvisor) zitten dan soms vol.

De duikcondities rond Koh Lope zijn fantastisch. Het zicht is altijd prima en het koraal verkeert in goede staat. Afhankelijk van de duikspot heb je kans om mooie vissoorten te spotten. Soms worden er zelfs walvishaaien gezien. Er zijn meerdere duikscholen op Koh Lipe te vinden. Populaire duikscholen zijn Forra Diving, Castaway Divers, Adang Sea Divers, Ko Lipe Diving, Ocean Pro Divers, Satun Dive en Sabye Diving. Over het algemeen zal de keuze van de duikschool samenhangen met waar je op het eiland verblijft. Ze bieden allemaal een PADI duikcursus en losse fundives voor vergelijkbare prijzen aan.

Aan de noordwestzijde van Langkawi ligt Telaga Harbor waar dagelijks om 9.30 en om 14.30 de boot naar Koh Lipe vertrekt. Vanaf Awana Porto Marina, wat dichter bij Pantai Cenang ligt, vertrekt dagelijks om 8.00 een ferry van Tigerline Travel en om 9.00 een ferry van Satun-Pakbara Speed Boat. Voordat de boot vertrekt ga je langs een immigratieloket om je paspoort te laten stempelen. Bij aankomst op Koh Lipe ga je langs het Thaise immigratiekantoortje voor een stempel (van 90 dagen).

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi