Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Per auto reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Het traject tussen Kuala Lumpur en Langkawi is prima met de auto af te leggen. De tolwegen zijn perfect onderhouden en verkeren in prima staat. In Kuala Lumpur heb je diverse autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. Huurauto's heb je in verschillende varianten; op de wegen tussen Kuala Lumpur en Langkawi (Alor Setar of Kuala Perlis) kun je al goed uit de voeten met een instapmodel. Het traject over de North-South Expressway bestaat vooral uit vlak landschap.

Vanaf de ringweg rond Kuala Lumpur wordt al aangegeven hoe je naar Langkawi (Alor Setar of Kuala Perlis) kunt rijden, in de eerste instantie volg je gewoon de weg naar het eiland Penang. Een degelijke kaart is geen vereiste op dit traject, maar kan op sommige momenten best van pas komen. Je kunt tevens overwegen om een GPS systeem bij het verhuurbedrijf te huren. Vanaf Kuala Lumpur rijd je eerst in de richting van Ipoh. Volg, wanneer je Ipoh nadert, de borden richting Butterworth. Volg daarna de borden richting Alor Setar en Kuala Perlis.

Per auto reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi 1 Per auto reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi 2

Bij Alor Setar kun je de ferry naar Langkawi nemen, je kunt de huurauto dan tijdelijk parkeren op een speciale parkeerhaven. Je kunt de huurauto ook via een speciale autoferry naar het eiland vervoeren; dit is echter tijdrovend en prijzig. Een alternatief is de ferry vanaf Kuala Perlis; ten noorden van Alor Setar. Ook hier kun je de huurauto een aantal dagen bewaakt parkeren. Kuala Perlis ligt dichter bij de eilandengroep, waardoor de overtocht korter is.

Ferry vanaf Kuala Perlis 1 Ferry vanaf Kuala Perlis 2

Het huren van een auto op het eiland Langkawi is goedkoop en makkelijk. Wij raden aan om niet per huurauto vanaf het vasteland naar Langkawi te reizen. Het is zonde van het geld om de huurauto tijdelijk achter te laten en te bewerkelijk om de huurauto via de autoferry naar het eiland te vervoeren. In plaats daarvan raden wij aan de huurauto in Penang in te leveren en vanaf dit eiland de boot of het vliegtuig naar Langkawi te nemen. Meer over vervoer tussen Penang en Langkawi. Wij hebben dit zelf ook eens gedaan, toen huurden wij de auto bij Hawk Malaysia. Een populaire website om autoverhuurders te vergelijken en de goedkoopste verhuurprijs te vinden is Rentalcars.com.

Per bus reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Bussen rijden niet direct vanaf de eilandengroep Langkawi. Je moet altijd eerst met de ferry naar het vasteland. De meest logische manier is om eerst de ferry naar de plaats Alor Setar te nemen. Tussen Kuala Lumpur en Alor Setar rijden een aantal busmaatschappijen. Het traject tussen Kuala Lumpur en Alor Setar bestaat uit moderne 4-baans snelwegen, het uitzicht onderweg is echter niet bijzonder interessant. Busmaatschappijen Plusliner en Transnasional rijden dagelijks tussen Kuala Lumpur en Langkawi (Alor Setar). Beide maatschappijen rekenen RM40 per persoon voor een enkele reis en beide vertrekken in Kuala Lumpur vanaf Pudu Sentral.

Per bus reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Een enkele reis tussen Kuala Lumpur en Langkawi duurt ongeveer 6,5 tot 7 uur. De bussen van Plusliner en Transnasional vertrekken niet altijd vanaf de locatie waar de tickets zijn gekocht, houd hier rekening mee (er zijn namelijk meerdere busstations in Kuala Lumpur). Alor Setar is niet zo'n populaire toeristische bestemming. De bus vanuit Kuala Lumpur komt aan het einde van de middag aan in Alor Setar. Je doet er verstandig aan om vervolgens direct de ferry naar Langkawi te nemen.

Per trein reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Ook de trein is een manier om tussen Kuala Lumpur en Langkawi te reizen. De trein vanaf Kuala Lumpur vertrekt dagelijks om 21.20 vanaf KL Sentral (ga altijd ter plekke de actuele tijden na). De volgende morgen kom je om 8.32 aan in Alor Setar. Van hieruit neem je de ferry naar Langkawi. Je kunt ook uitstappen bij het plaatsje Arau, om vervolgens de ferry bij Kuala Perlis te nemen. Wanneer je van Langkawi naar Kuala Lumpur reist, vertrekt de trein om 19:47 vanaf Alor Setar, je komt dan de volgende morgen rond 6.35 aan in Kuala Lumpur. Wees altijd ruim (minimaal 1 uur) op tijd aanwezig bij het station).

Per trein reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi 1 Per trein reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi 2

De tickets koop je op KL Sentral op de 1e verdieping bij KTM Antarabandar Intercity Kaunter; de speciale balie voor intercity treintickets. Het bestellen van treintickets kan ook online via de website van de Maleisische spoorwegen KTMB. De trein naar Langkawi vertrekt vanaf KL Sentral. Elke taxi weet het treinstation te vinden. Daarnaast kun je er ook met de metro naartoe. Actuele vertrektijden kun je op de website van de Maleisische spoorwegen (zie hieronder) achterhalen. De treinreis tussen Kuala Lumpur en Langkawi neemt grofweg 9,5 uur in beslag. Reis je vanaf Langkawi dan moet je eerst met de ferry naar het plaatsje Alor Setar reizen, van hieruit vertrekt de trein naar Kuala Lumpur. De prijzen van de treinkaarten variëren van RM22 voor een laagste klasse zitplaats (derde klasse) tot +/- RM100 voor een first class sleeper (Lower Berth Adult). Zorg er altijd voor dat je ruim op tijd op het station aanwezig bent (minimaal een uur vooraf).

 • Informatie over treintickets bij Seat61.
 • Treintickets bij de nationale spoorwegen KTMB.

Per vliegtuig reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

De snelste manier om tussen Kuala Lumpur en Langkawi te reizen is met het vliegtuig. Malaysia Airlines is de meest comfortabele luchtvaartmaatschappij, je betaalt voor een enkele reis van Kuala Lumpur naar Langkawi ongeveer RM160 (all incl.). Malaysia Airlines vliegt vanaf KLIA. Met AirAsia vlieg je vanaf KLIA2 (low cost terminal naast KLIA) naar Langkawi vanaf zo'n RM50 per persoon wanneer je enkele maanden vooraf boekt. Boek je wat dichter op de vertrekdatum dan kost een enkele reis ongeveer RM110. Firefly vliegt voor RM133.95 vanaf Subang Airport naar Langkawi, wat vooral scheelt in reistijd omdat deze luchthaven op maar 25 minuten rijden vanaf het centrum van Kuala Lumpur ligt. Malindo Air heeft ook vaak scherpe prijzen. Ze vliegen meerdere keren per dag tussen Kuala Lumpur en Langkawi. Ze vertrekken wisselend van KLIA2 en Subang Airport.

Per vliegtuig reizen tussen Kuala Lumpur en Langkawi

Gezamenlijk vliegen de luchtvaartmaatschappijen meerdere malen per dag tussen Kuala Lumpur naar Langkawi. Een vlucht tussen Kuala Lumpur en Langkawi duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Maatschappij Vertrekt vanaf luchthaven
Malaysia Airlines (MAS) KLIA
AirAsia KLIA
Firefly Subang Airport
Malindo Air Subang Airport, KLIA2

Vanaf Langkawi vertrekt het vliegtuig vanaf het Langkawi International Airport. Houd rekening met de reistijd naar het vliegveld. In Kuala Lumpur neem je de KLIA Ekspres, de bus of de taxi; op Langkawi de taxi vanaf je hotel naar de luchthaven.

Houd er verder rekening mee dat de ticketprijzen goedkoop zijn, wanneer je ruime tijd vooraf boekt. Wanneer je vlak voor de datum van vertrek nog tickets wilt regelen, dan kunnen deze nog wel eens duur uitvallen. Hetzelfde geldt overigens voor nationale feestdagen en andere belangrijke momenten, iedereen wil dan goedkoop naar familie vliegen.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi