Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Layang Layang

Layang Layang is een eiland dat zo'n 300 kilometer ten noordwesten van Kota Kinabalu (Sabah) ligt. Het valt onder de Spratly eilandengroep, dat door meerdere landen opgeëist wordt. Alles draait er om duiken; het is dan ook een schitterende duikbestemming. Layang Layang is geen bountyeiland, in tegenstelling tot zoveel andere eilanden rondom Maleisisch Borneo. Het is een eiland dat door mensenhanden is aangelegd door op de zandplaat van het atol een fundering te bouwen. Het is eigenlijk een marinebasis, maar omdat de duikcondities er zo goed zijn, is er besloten het eiland ook voor toeristen toegankelijk te maken. Er is één resort op het eiland te vinden, het Avillion Layang Layang Island Resort.

Op deze pagina:

 

Avillion Layang Layang Island Resort

Het Avillion Resort is een basic resort waar je een forse prijs voor een duikpakket betaalt. De hoofdreden voor de hoge prijs zijn de schitterende duikcondities. Niet-duikers kunnen een goedkoper pakket afnemen, en in plaats van duiken kunnen ze rond het eiland snorkelen. Een pakket is mogelijk vanaf 5 overnachtingen. De prijs is inclusief alle maaltijden, en drie duiken per dag (in het geval van een pakket voor duikers). Het resort heeft 86 kamers (waarvan 10 luxe kamers) met airco. Er is zoetwater (bij het douchen) en er is een zwembad. Het resort is tussen september en februari gesloten vanwege het jaarlijkse onderhoud (dat samenvalt met het regenseizoen).

 

Duiken

Kom je er voor het duiken, dan zal een bezoek aan Layang Layang zeker niet tegenvallen. Omdat het zo ver uit de kust ligt, verkeert de onderwaterwereld er in perfecte staat. Het koraal is altijd met rust gelaten (vissersboten komen niet zo ver van de kust). Duiken langs de vertikale wanden van Layang Layang staat garant voor het spotten van veel pelagische soorten. Het is een van de weinige duiklocaties met een grote kans om scholen met hammerheads te zien. Andere soorten die je er kunt zien zijn walvishaaien, manta ray's, schildpadden en diverse andere grote en kleine vissoorten. Als je niet duikt, kun je beter een ander eiland bezoeken. Ook als je alleen maar snorkelt, kun je beter op een ander eiland verblijven. Bekijk hieronder een afbeelding met de duikspots rond het eiland.

 

Beste periode voor een bezoek

De beste periode voor een bezoek aan Layang Layang ligt tussen maart en augustus. De duikcondities zijn dan ook het best (fantastisch zicht onderwater). Het hoogseizoen ligt tussen april en mei, vanwege hoge spotkans van hammerheads en walvishaaien. Tussen november en februari heeft de regio te maken met een regenseizoen. In de tussenliggende periode (september & oktober) is er meer kans op afwisselend weer.

 

Hoe kom je er

Layang Layang ligt op zo'n 300 kilometer afstand van Kota Kinabalu, de hoofdstad van de deelstaat Sabah in Maleisisch Borneo. Dagelijks vertrekt er in de vroege ochtend een vliegtuigje vanaf Kota Kinabalu Airport naar het eiland. Een retourtje kost €275 en je mag maximaal 30kg aan bagage (inclusief duikuitrusting) mee aan boord nemen.

 

Kaart van Layang Layang

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo