Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Kapas

Kapas is een prachtig eiland op zo'n 20 kilometer ten zuiden van de stad Kuala Terengganu aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie. Het eiland ligt 5 kilometer uit de kust en de vertrekplaats naar het eiland is het dorpje Marang (niet te verwarren met Merang dat in de buurt ligt). Kapas is maar 2 kilometer lang, en 1 kilometer breed. Naast Kapas ligt nog het piepkleine, maar schitterende Gem eiland. Waar het allemaal om draait is wat onder water te zien is. Door de prachtige koralen is het een bijzonder goede plek om te duiken en te snorkelen. Er zijn een aantal kleinschalige resorts op het eiland, waar je voor schappelijke prijzen kunt overnachten. Je komt er om te relaxen, te duiken en te snorkelen. Er zijn geen wegen, en er loopt een jungle-pad over het eiland zodat je ook naar de andere resortjes kunt lopen (leuk voor een korte jungletrip). Verder is het een zo goed als onbewoond eiland. Tijdens de moessonperiode is alle accommodatie op het eiland gesloten, hier kun je in deze periode dan ook niet terecht.

Kapas eiland 1 Kapas eiland 2 Kapas eiland 3

Op deze pagina:

 

Accommodatie

Je hebt een aantal resorts op het eiland, waaronder het Kapas Island Resort, Coral Beach Resort, Qimi Chalet (basic), Makcik Gemok Beach Resort en het populaire Kapas Turtle Valley. De resorts zijn kleinschalig en bestaan meestal uit een hoofdgebouwtje (met lobby en eetruimte) en een aantal er omheen liggende huisjes. De huisjes zijn meestal in traditionele stijl gebouwd. Sommige resorts hebben een slaapzaal en een campeerterrein; wat het eiland ook voor budget-reizigers en backpackers interessant maakt. De meeste bezoekers komen er voor de rust, prachtige stranden en de prima duikcondities. Op het nabij gelegen Gem eiland (Gemia) heb je verder nog het vrij luxe Gem Island Resort.

 

Duiken

Op Kapas draait het vooral om duiken. Er zijn een paar duikscholen en er zijn ruim 15 duikspots rond het eiland. De condities zijn er goed en omdat het een klein en rustig eiland is, kom je rond de duikspots meestal ook maar weinig andere duikers tegen. Je kunt ook prima rond het eiland snorkelen; in een aantal gevallen zelfs direct vanaf je resort (huisrif).

 

Vervoer

Om er te komen, vlieg of rij je eerst van Kuala Lumpur naar Kuala Terengganu. Vanaf deze stad neem je de bus of taxi naar het kleine stadje Marang waar de boot naar het eiland vertrekt. Als je vooraf bij een resort boekt, is dit vaak inclusief de boottransfer. De boottocht vanaf Marang naar het eiland duurt zo'n 15 minuten en kost RM25 per persoon. Als je later op de dag pas aankomt, kun je altijd een overnachting bij een van de luxe resorts in de omgeving overwegen. De volgende resorts zijn zeer goed beoordeeld: Ri-Yaz Heritage Marina Resort (in Kuala Terengganu), The Royal Aryani (in Kuala Terengganu) en het Tanjong Jara Resort (in Kuala Dungun).

 

Beste periode voor een bezoek

De beste maanden voor een bezoek aan Kapas zijn juni tot en met september. De resorts op het eiland sluiten tussen november en maart de deuren voor toeristen. Tijdens deze periode is er sprake van een heftige moesson, waardoor duiken er zo goed als onmogelijk is. Als je rond de start van de moesson het eiland wilt bezoeken, kun je het beste vooraf mailen of bellen met een van de resorts om na te gaan of ze nog geopend zijn (hetzelfde geldt rond het einde van het regenseizoen).

 

Kaart Kapas

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo