Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Flora & Fauna

De tropische omstandigheden en de uitgestrekte regenwouden hebben tot een enorme diversiteit aan plantsoorten en diersoorten geleid. Uit onderzoek blijkt dat er ruim 8000 plantsoorten in Maleisie groeien. Hieronder vallen ruim 2000 soorten bomen, 800 variaties van orchideen en zo'n 200 verschillende palmsoorten. Verder heb je er nog meer dan 200 diersoorten, waaronder enkele zeer zeldzame, en enkele soorten die je alleen in Maleisie tegenkomt. Ook heb je ruim 600 vogelsoorten, 140 soorten slangen, 80 soorten hagedissen, 300 soorten zoetwater vissen en vele duizenden soorten insecten. Een groot deel kun je tegenkomen tijdens een jungle trekking in een van de vele natuurparken.

Jungle van Maleisie

Een bekende plant die je alleen maar in Zuidoost-Azië treft is de Rafflesia. Deze plant is feitelijk de grootste bloem ter wereld, en kan ruim 10kg zwaar worden. De bloem is het symbool van de provincie Sabah op het eiland Borneo.

Maleisie telt ruim duizend soorten vogels, zoogdieren, slangen en insecten. Het is mogelijk om tijdens de reis door Maleisie zeldzame diersoorten te spotten. Zo komen er op Maleisie olifanten, tijgers, panters, luipaarden, apen, neushoorns, honingberen, krokodillen en tapirs voor, maar als toerist kun je er maar beter niet op rekenen er daadwerkelijk één van in het wild tegen te komen. Daarvoor zou je echt diep de binnenlanden in moeten. Overigens is het niet eens zo vervelend als je geen zeldzame diersoorten spot tijdens een jungletocht. Het is namelijk vaak een goed teken als je ze niet zomaar tegen komt, dit betekent dat ze nog voldoende uitwijkmogelijkheden hebben binnen hun leefgebied.

Olifanten

Ook in de bevolkte gebieden kom je vaak diverse diersoorten tegen. Kijk niet vreemd op als je in buitenwijken van Kuala Lumpur apen langs de wegen ziet lopen. Hetzelfde geldt voor straten op de eilanden Penang en Langkawi. Het gaat dan vooral om de makaak, deze apen zijn meestal vrij aggresief en meesterdieven van kleine bezittingen die je bij je draagt. Als je ze echter met rust laat, zal er niet snel wat gebeuren. Vooral op het eiland Langkawi kom je vaak de mooiste diersoorten tegen. Huur een dagje een brommer en verken de noordkant van het eiland, alleen dit eiland telt al diverse diersoorten. Op Pangkor kun je zeer laagdrempelig Hornbills spotten; ze komen er in grote getalen voor.

Hornbill

Borneo is bekend om de uitgestrekte jungles, hier kun je het beste naartoe als je mooie planten en dieren wilt zien. Vooral in het gebied rond Sukau kun je prachtige riviertochten ondernemen. Je zoekt dan vanaf het water in een bootje naar diersoorten aan de oever. Heb je geluk dan maak je kennis met olifanten, krokodillen en misschien zelfs een orang-oetan. Tref je het niet, dan kun je voor de orang-oetan altijd nog naar het speciale opvanghuis in Sepilok (vlakbij Sandakan) of Semenggoh (vlakbij Kuching) gaan.

Orang-oetan

De laatste jaren voert het Wereld Natuur Fonds actie om de orang-oetan in zijn habitat te beschermen. Door de houtkap wordt dit dier met uitsterving bedreigd. Dit onderwerp komt momenteel regelmatig op de Nederlandse televisie. Pas als je er zelf bent geweest, begrijp je pas echt goed hoe jammer het is als deze prachtige mensaap voorgoed zou verdwijnen.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.