Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Weersverwachting en weersvoorspelling in Maleisie

Je ziet op websites met weersvoorspellingen dat het altijd regent in Maleisie; klopt dit?

Weersverwachting klopt meestal nietJe hoeft je normaal gesproken absoluut geen zorgen te maken omtrent het weer in Maleisie. Het probleem met de weervoorspellingen op de verschillende websites is dat het daarbij altijd om een dagelijks gemiddelde gaat. In Maleisie is sprake van een tropisch klimaat, er valt hierdoor dagelijks wel een (soms forse) bui. Meestal duurt zo'n regenbui niet langer dan 1 uur, een vaak valt de regen tegen het einde van de middag (rond 16.00/17.00, wat best verfrissend kan zijn). Nu kan je ook eens pech hebben, en kan het wat langer achtereen regenen. We maken het echter zelden mee zoals het in Nederland wel eens kan zijn; een hele week regen, regen en nog eens regen. Daar hoef je niet bang voor te zijn in Maleisie (tenzij je tussen november en maart de oostzijde van het schiereiland bezoekt).

Onstuimig weer tijdens de moesson

Tijdens het regenseizoen (moesson) is het een ander verhaal, dan kan het wel dagen achtereen regenen. Dit geldt echter vooral voor de oostzijde van het schiereiland Maleisie (en zeer zelden voor andere delen van het land). Deze moesson kan zeer heftig zijn. Wij hebben ooit eens de palmbomen door de lucht zien vliegen aan de oostzijde van het schiereiland.

Donkere wolken vlak voor een enorme bui

Rond populaire eilanden als Penang, Langkawi en Pangkor heb je een mild regenseizoen waar je vergeleken de rest van het jaar nauwelijks wat van merkt. Hier regent het meestal dagelijks wel even, en soms een hele dag door. Eén keer maakten we het mee dat we 4 dagen achtereen regen hadden. Dit was op het hoogtepunt van het regenseizoen aan de westzijde van het schiereiland (het regenseizoen loopt daar grofweg tussen juni en september). In Kuala Lumpur heb je drogere periodes en zeer natte periodes. In het verleden had dit nog wel eens tot gevolg dat bepaalde delen van de stad onder water liepen. Dit is echter tegengegaan door een aantal speciale tunnels aan te leggen (zoals de SMART Tunnel waar je op Discovery een documentaire over hebt); die het overtollige regenwater nu netjes afvoeren zonder dat het tot enorme problemen in de stad leidt.

Regen in Kuala Lumpur

Conclusie

Het kan altijd regenen in een tropisch land als Maleisie. De weervoorspellingen op de diverse websites geven echter bijna altijd een vertekend beeld van de werkelijke weersomstandigheden in Maleisie. Meestal zie je de voorspelling van het weer in 5 populaire gebieden in Maleisie waarbij je kunt zien dat er bijna standaard kans is op regen & mogelijk onweer. Dit is echter niet geheel juist; het is bijna altijd zonnig, met uitzondering van een enkele forse bui en heel soms regen gedurende een wat langere periode.

Prachtig tropisch weer in Maleisie

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.