Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Tenggol

Tenggol is een klein eiland van 2 bij 3 kilometer waar niet zoveel toeristen komen en waar duiken centraal staat. Er zijn maar een paar resorts op het eiland. Het eiland ligt op het migratiepad van de walvishaai. Tussen augustus en oktober heb je de grootste kans ze te ontmoeten tijdens een duik. Een ander hoogtepunt is het bekijken van schildpadden die 's nachts aan land komen om eieren te leggen (hierbij geldt dat je wel in het juiste seizoen moet komen). In het midden van het eiland heb je een heuvel waar je naartoe kunt wandelen. Van hieruit heb je mooi uitzicht over de baai en over het eiland.

Op deze pagina:

 

Accommodatie

Je hebt maar een paar resorts op het eiland, waaronder het Tenggol Island Beach Resort, Tenggol Coral Beach Resort en het Tenggol Aqua Resort. De resorts zijn kleinschalig en bestaan uit een hoofdgebouw (met lobby en eetruimte) en een aantal er omheen liggende huisjes. Deze huisjes zijn meestal in traditionele stijl gebouwd (en kunnen soms wel wat onderhoud gebruiken). De meeste bezoekers komen er voor de rust, prachtige stranden en de perfecte duikcondities.

Tenggol eiland 1

Je kunt Tenggol ook als dagtrip bezoeken. Er zijn vlakbij Kuala Dungun een paar luxe resorts te vinden. De volgende resorts zijn zeker een bezoek waard: Tanjong Jara Resort (in Kuala Dungun), Ri-Yaz Heritage Marina Resort (in Kuala Terengganu) en het The Royal Aryani (in Kuala Terengganu).

Tenggol eiland 2  

Duiken

Op Tenggol draait het om het duiken. Je hebt er een paar duikscholen en er zijn ruim 20 duikspots rond het eiland. De condities zijn er erg goed; het wordt vaak omschreven als de beste duiklocatie van het schiereiland Maleisie. Het is echter niet de beste duikbestemming voor beginners. Er is meestal aardig wat stroming en de mooiste duiken doe je er op grotere diepte (dieper dan 18mtr). Een aantal duikspots zijn ook perfect voor nachtduiken. Je kunt rond het eiland snorkelen. Niet-duikers of snorkelaars kunnen echter beter eilanden als Perhentian of Redang bezoeken.

In het juiste seizoen heb je er kans een walvishaai te ontmoeten (vaak bovenaan het verlanglijstje bij menig duikfanaten).

Tenggol duiken  

Vervoer

Om er te komen, vlieg of rij je eerst van Kuala Lumpur naar Kuala Terengganu. Vanaf deze stad neem je de bus of taxi naar het kleine stadje Kuala Dungun waar de boot naar het eiland vertrekt. Als je vooraf bij een resort boekt, is dit vaak inclusief de boottransfer. De boottocht vanaf Kuala Dungun naar het eiland duurt zo'n 45 minuten. Er vertrekt standaard om 9.00 een boot naar het eiland. Let erop dat je in dit geval een overnachting in de omgeving moet regelen. Ga vooraf bij je resort na wanneer de boot vertrekt, en of het mogelijk is om een boot gereed te hebben wanneer je bij de haven aankomt.

 

Beste periode voor een bezoek

De resorts op het eiland sluiten meestal tussen november en maart de deuren voor toeristen. Tijdens deze periode is er sprake van een heftige moesson, waardoor duiken er zo goed als onmogelijk is.

 

Kaart Tenggol

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo