Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Top 10 feiten Maleisie

1) Tijdsverschil

Maleisie ligt op ongeveer 12 uur vliegen vanaf Amsterdam, het tijdsverschil is 7 uur (6 uur tijdens zomertijd).

2) Malaria

Er komt op het schiereiland Maleisie al tientallen jaren geen Malaria meer voor. Op sommige plekken op Borneo wel. Laat je vooraf altijd informeren naar mogelijke risico's, en weeg zelf af of je jezelf extra tegen Malaria wilt beschermen. Een ander virus dat regelmatig voorkomt is Dengue. Hier zijn geen speciale middelen voor, behalve het muggenwerende middel Deet. Vergeet dit niet mee te nemen op je reis.

3) Hoofdstad

De hoofdstad van Maleisie is Kuala Lumpur, ook wel KL genaamd. Deze stad is een prachtige metropool, en kenmerkt zich enerzijds door prachtige historische gebouwen, anderzijds door hoge torens en vele shopping malls.

4) Bevolkingsgroepen

De drie grootste bevolkingsgroepen in Maleisie zijn; Maleiers, Chinezen en Indiers. Het land telt ruim 25 miljoen inwoners, waarvan de meeste in het westelijke deel van het schiereiland wonen.

5) Klimaat

Maleisie kent een tropisch klimaat. Er valt dagelijks wel een korte, maar heftige regenbui. Aan de oostzijde van het schiereiland waait tussen oktober en februari een vrij heftige moesson. Aan de westzijde van het schiereiland ligt het regenseizoen tussen de maanden juni en september. Dit is echter geen heftige moesson, en hier merk je vaak nauwelijks wat van. De gemiddelde landtemperatuur bedraagt 28 graden. In de zgn. Highlands wordt het meestal niet warmer dan 22 graden.

6) Links rijdend

Door de Engelse invloeden rijdt men in Maleisie aan de linkerkant van de weg. Desondanks is het huren van een auto erg leuk om te doen. Vermijd echter de grote steden, en laat je niet gekmaken door de soms ietwat hectische sfeer op de weg.

7) Ontwikkeld land

Maleisie is een van de meest ontwikkelde landen in Azië. Veel zaken zijn net zo goed georganiseerd als in Nederland. Het is daarbij ook nog eens een zeer veilig land.

8) Officiële taal

De officiële taal in het land is Bahasa Malaysia. Door de Engelse invloeden in het verleden spreekt bijna iedereen Engels, de meeste locals beheersen de taal zelfs zeer goed.

9) Voltage

Wil je elektronische apparatuur opladen of gebruiken in Maleisie? Neem dan een verloopstekker (adapter) mee. In Maleisie gebruikt men namelijk de Engelse stekkerversie, met drie pinnen in plaats van twee.

10) Pinnen en creditcard

Je kunt overal pinnen in Maleisie. Je hebt geen traveller cheques of dollars nodig. Je kunt ook wat euro's meenemen en deze bij een wisselkantoor wisselen voor de lokale munteenheid: RM (Malaysian Ringgit). Pinnen geniet echter de voorkeur, aangezien dit uiteindelijk goedkoper (en gemakkelijker) is. Houd bij gebruik van een creditcard altijd goed de kaart in de gaten wanneer je ermee betaalt. In Maleisie komt regelmatig creditcardfraude voor. Hiervoor ben je altijd verzekerd via de creditcardmaatschappij. Het is echter niet leuk om tijdens een vakantie mee te maken.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.