Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Lang Tengah

Van Verre Lang TengahTussen Perhentian en Redang ligt het kleine eilandje Lang Tengah. Dit eiland, dat aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie ligt, is vrij onbekend waardoor nog niet zo heel veel toeristen het eiland weten te vinden. Je hebt er geen wegen, alleen verlaten stranden en een paar resortjes. Het binnenland is begroeid met een dichte jungle. Luieren, relaxen, duiken en snorkelen staan er centraal.

Op deze pagina:

 

Accommodatie

Je hebt maar een paar resorts op het eiland, waaronder het Summer Bay Island Resort, D' Coconut Lagoon en het Sari Pacifica Resort. De meeste resorts zijn vrij basic en kunnen soms wel wat onderhoud gebruiken. Ook is het eten soms wat aan de saaie kant. De meeste bezoekers komen er echter voor de rust, de parelwitte stranden en de perfecte duikcondities.

Lang Tengah eiland 1 Lang Tengah eiland 2  

Duiken

Op Lang Tengah draait het allemaal om het duiken. De resorts hebben allemaal duikfaciliteiten. De condities zijn er erg goed; er is meestal weinig stroming en het zicht ligt vaak op zo'n 30 meter. Je hebt ruim 15 duikspots rond het eiland. Highlights zijn de luipaardhaai, de groene schildpad en de wat meer zeldzame hawksbill schildpad. Snorkelen is mogelijk op de huisriffen, hoewel de georganiseerde snorkeltours meestal naar Redang gaan (op 30 minuten varen). Reizigers die totale rust zoeken zullen Lang Tengah erg prettig vinden vergeleken de wat drukkere eilanden Perhentian en Redang. Gaat het echter vooral om het snorkelen, dan is Perhentian een veel mooiere bestemming.

 

Vervoer

Om er te komen, moet je vanaf Kota Bharu of Kuala Terengganu naar Merang, het vissersdorp waar de boten vandaan vertrekken. Meestal vertrekken de boten 2-maal per dag. Een retourtje kost zo'n RM100 per persoon. Als je vooraf bij een resort boekt, is dit meestal inclusief de boottransfer. Tijdens de boeking zal men je vragen welke vlucht je hebt (en in welke stad je aankomt), zodat ze weten hoelaat je de boot kunt pakken. Verwar het haventje bij Merang niet met het haventje bij het vissersdorp Marang; hier vertrekken namelijk de boten naar Kapas; een ander klein eiland in de regio.

Lang Tengah eiland 3 Lang Tengah eiland 4  

Beste periode voor een bezoek

De resorts op het eiland sluiten meestal tussen november en maart de deuren voor toeristen. Tijdens deze periode is er sprake van een heftige moesson, waardoor duiken en snorkelen ook zo goed als onmogelijk is. Vlak voor en direct na het regenseizoen is het extra rustig op het eiland. Veel resorts hebben in deze periode mooie aanbiedingen om de kamers toch te kunnen vullen.

 

Kaart Lang Tengah

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo