Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Hoogseizoen en laagseizoen

Is er eigenlijk sprake van een 'hoogseizoen' in Maleisie? Wat is het klimaat in Maleisie?
 • Hoogseizoen: Juli en augustus, 15 december t/m 1 januari.
 • Laagseizoen: Januari tot en met mei, oktober, november tot 15 december.
 • Tussenseizoen: Juni tot en met half juli, september.

Er is geen sprake van een echt hoogseizoen in Maleisie. Tijdens lokale vakantieperiodes is het soms wat drukker bij bepaalde bestemmingen binnen Maleisie. Qua klimaat is er ook niet echt een hoogseizoen; temperaturen schommelen gemiddeld tussen de 28 en 34 graden Celsius (er zijn niet echte jaargetijden). In Kuala Lumpur is het altijd rond november/december veel koeler dan tijdens de rest van het jaar het geval is (soms heb je dan temperaturen van rond de 25 graden wat als koel kan worden gezien).

Strand Tuna Bay Resort Perhentian

Sommige toeristen zouden de periode tijdens ramadan misschien als laagseizoen bestempelen. In deze periode wordt er overdag niet gegeten en is het leven in het geheel minder uitbundig dan normaal (wat begrijpelijk is). Voor toeristen is het land echter het gehele jaar door prima te bezoeken (dus ook tijdens ramadan). Maleisie ontvangt jaarlijks toeristen uit alle uithoeken van de wereld. In de meeste Europese landen ligt het hoogseizoen in onze zomermaanden, in Maleisie kom je dan ook in die periode de meeste Europeanen tegen. Australie en Nieuw-Zeeland daarentegen hebben hun zomervakantie in de maanden december en januari, waardoor je in die maanden juist weer wat meer mensen uit die landen ziet rondlopen.

Toeristisch strand op LangkawiIn Maleisie zelf heb je in diezelfde periode (december/januari) ook de grote vakantie; in die periode zijn vooral alle kinderen vrij en is het wat dat betreft ook drukker in de shopping malls (en bijvoorbeeld bij bioscopen etc). Verder hebben Maleisische inwoners zeer veel nationale feestdagen en andere vieringen, waardoor men op meerdere momenten per jaar erop uittrekt. Dit zie je vaak ook terug in de ticketprijzen van de luchtvaartmaatschappijen, die zijn rond die periode dan ofwel uitverkocht of juist erg hoog.

Formule 1 SepangWanneer je naar de oostzijde van het schiereiland gaat kun je het beste wel rekening houden met de moessonperiode (regenseizoen), het weer is dan niet altijd even goed in dit gebied. Wat betreft de hotel en vluchtprijzen, liggen de prijzen meestal hoger, wanneer er speciale evenementen (bijvoorbeeld de Formule 1 of Malaysian GP op circuit Sepang) plaatsvinden. Dit geldt overigens ook voor bepaalde feestdagen en andere belangrijke data. Wanneer je in Nederland een hotelreservering doet, of vliegtickets koopt, is er ook sprake van een hoogseizoen. De maanden juli en augustus zijn het duurst om naar Maleisie te vliegen, net als de periode rond de kerst en oud- en nieuw. Alle overige maanden zijn meestal aanzienlijk goedkoper. De goedkoopste tickets worden meestal tussen begin oktober en half november aangeboden, met als vliegperiode de maanden februari tot begin juni.

Kerstmis in Maleisie

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.