Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Putrajaya

Putrajaya is een geplande stad op zo'n 25 kilometer van Kualu Lumpur International Airport (KLIA), ten zuiden van de hoofdstad Kuala Lumpur. Het vormt samen met Kuala Lumpur en Labuan een van de drie federale staten van Maleisie (bestuurd door de centrale regering). Putrajaya is onderdeel van de Multimedia Super Corridor (MSC) en vormt het administratieve hart van Maleisie. Cyberjaya, de 'intelligente' tweelingstad van Putrajaya, vormt het kennis- en multimediacentrum van het land. Kuala Lumpur en KLIA maken ook deel van het MSC project uit. Het project is de Aziatische versie van Silicon Valley. Online is I-Putra is de digitale versie van de stad Putrajaya. Het is ontworpen als interactief medium voor burgerlijke en stedelijke activiteiten in Putrajaya.

Op deze pagina:

 

Administratieve hoofdstad

Putrajaya is het administratieve centrum van de federale regering van Maleisie. Een deel van regeringsgebouwen in de hoofdstad Kuala Lumpur is naar Putrajaya verhuisd, waardoor Kuala Lumpur enkel nog als financiële en commerciële hoofdstad dient. De verhuizing van de administratieve taken van Kuala Lumpur naar Putrajaya maakt deel uit van een politiek die er op gericht is een meer gebalanceerde ontwikkeling op gang te brengen. De beslissing om Putrajaya op te richten werd gestimuleerd door de enorme dagelijkse drukte in Kuala Lumpur en de algemene welvaartstoename. Het verzekert groeimogelijkheden in de Klang Vallei (waar Putrajaya en Kuala Lumpur o.a. binnen vallen) op de lange termijn.

Putrajaya 1 Putrajaya 2 Putrajaya 3

Putrajaya is deel van het groeigebied ten zuiden van Kuala Lumpur, binnen de Multimedia Super Corridor (MSC). De ontwikkeling van Putrajaya markeerde een nieuw hoofdstuk van moderne stadsplanning in Maleisie. Putrajaya, de eerste intelligente stad van Maleisie, dient als voorbeeld van een stad met een hypermodern informatienetwerk gebaseerd op geavanceerde technologie en moet het waar maken als de ideale plaats om te leven, werken, zaken te doen en om zich toe te leggen op sport en recreatie.

Putrajaya 4 Putrajaya 5 Putrajaya 6

Vooralsnog is dit doel nog niet helemaal bereikt. Ondanks diverse programma's om overheidspersoneel naar Putrajaya te laten verhuizen (onder zeer gunstige voorwaarden) is het over het algemeen een uitgestorven bedoening buiten de werktijden om. Alle faciliteiten zijn er en er is voldoende woonruimte beschikbaar; men wacht nog op het omslagpunt waarop mensen met plezier naar de stad verhuizen. Als dit omslagpunt bereikt is zal men met diverse nieuwe projecten starten; zoals meer winkelcentra, meer woningprojecten, meer accommodatie voor reizigers, meer recreatie en zelfs met de Putrajaya Monorail.

Putrajaya 7 Putrajaya 8 Putrajaya 9  

Attracties in de omgeving

In en rond Putrajaya vind je diverse attracties. Er is een grote botanische tuin genaamd Taman Botani, hier vind je meer dan 700 verschillende soorten tropische planten. In de tuin heb je ook een houten canopy walk. Vanaf Taman Botani heb je een prachtig uitzicht op de diverse gebouwen in Putrajaya. Naast de botanische tuin heb je er de Putrajaya Wetlands, een moerasland dat er op gericht is overvloedig regenwater en water uit het Putrajaya meer op natuurlijke wijze te filteren. Perdana Putra kijkt uit over het meer, in het gebouw bevindt zich onder andere het kantoor van de eerste minister. Het park Taman Putra Perdana is het hoogste punt in dit gebied en daarmee één van de beste plaatsen voor een panoramisch zicht op Putrajaya. Er vinden jaarlijks ook diverse evenementen plaats bij Putrajaya; zoals het Hot Air Balloon Fiesta, de Malaysia International Fireworks Competition en de Putrajaya Waterski & Wakeboard World Cup. In alle gevallen strijden diverse landen om de titel wie het beste ter wereld is.

Putrajaya 10

Putrajaya vormt het startpunt van de volgende populaire attracties en bezienswaardigheden:

 • Putra Moskee
 • Putrajaya meer
 • Putrajaya Lake Cruise
 • Seri Wawasan brug
 • Botanische tuinen
 • Perdana Putra (regeringsgebouw)
 • Alamanda winkelcentrum
Putrajaya 11 Putrajaya 12  

Accommodatie

Hieronder volgt een overzicht met populaire accommodatie in Putrajaya (bekijk alle accommodatie in Putrajaya hier):

 

Beste periode voor een bezoek

Putrajaya is het hele jaar door te bezoeken. Als je een bezoekje overweegt, dan kun je er het beste in het weekend naartoe. Op zondagmorgen is het er vaak uitgestorven; je kunt er dan op je gemak rondlopen. Op doordeweekse dagen is het er vaak beredruk.

Putrajaya 13  

Hoe kom je er

Vanaf KLIA kun je voor een vaste prijs een budgettaxi nemen. Deze brengt je in zo'n 25 minuten naar Putrajaya. Vanaf het centrum van Kuala Lumpur kun je met de taxi (+/- RM60) of met de KLIA Transit. De transit trein vertrekt vana KL Sentral en een enkeltje kost RM9,50. Als je bij het Putrajaya/Cyberjaya KLIA Transit station bent aangekomen kun je daar een taxi of bus naar het centrum pakken. Buslijnen 901, 902 en U42 komen langs de grootste attracties.

Putrajaya 14  

Kaart van Putrajaya

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle steden in Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo