Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Vervoer op Langkawi

Op zich kun je ook zonder eigen vervoer prima de hoogtepunten van het eiland Langkawi bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld een taxi nemen, die je voor vaste prijzen naar bepaalde attracties brengt. Een andere optie is het regelen van een tourtje. Vooral in Pantai Cenang heb je ruim aanbod aan lokale reisbureautjes die dagtours op het eiland aanbieden. De meeste tours zijn goed betaalbaar en bestaan vaak uit een compleet dagprogramma waarbij meerdere highlights achter elkaar worden afgewerkt. De transfers zitten over het algemeen bij de prijs inbegrepen.

Omdat Langkawi zo'n rustig eiland is, kun je alle bezienswaardigheden ook op eigen gelegenheid bezoeken. In sommige gevallen betaal je ter plekke entree (bv om met de kabelbaan bij Panorama Langkawi naar boven te kunnen), in andere gevallen kun je er gewoon zelf naartoe lopen (zoals de vele mooie stranden, en de prachtige watervallen op het eiland). De vervoersmogelijkheden op het eiland bestaan uit de taxi, een huurauto, een brommer en de fiets.

Taxi

Vervoer op het eiland gaat het beste en meest gemakkelijk met de taxi. Er is op Langkawi sprake van vaste prijzen, die best acceptabel zijn. Er zijn overal op het eiland taxi standplaatsen waar je de taxi kunt nemen. Meestal heb je bij elk resort een standplaats, bij zo'n beetje alle bekende attracties op het eiland, bij de shopping malls en bij de haven en luchthaven. Hier kun je dan tevens een kaartje voor de taxi kopen. Je geeft aan waar je naartoe wilt, en krijg dan de (fixed) prijs te horen. Afdingen zit er niet in.

Taxi op Langkawi

Vervoer vindt meestal plaats in kleine busjes, vooral handig wanneer je grote tassen of koffers bij je hebt. Stap overigens alleen maar in bij een echte taxi. De politie controleert streng op het eiland op illegaal taxivervoer. De illegale taxi chauffeur krijgt dan een boete en de hinder die je ervan ondervindt is dat je er langer over doet om bij je bestemming aan te komen.

Taxi op Langkawi

Huurauto

Op het eiland kun je makkelijk en betaalbaar een auto huren. Het eiland is op zich aan de kleine kant om met de auto te verkennen; je rijdt het makkelijk binnen een uurtje rond. Het fijne aan een huurauto is dat het veiliger is dan een brommer. Verder heb je er airco in zitten, waardoor je prettig in de hitte kunt rondrijden. Verder kun je met een huurauto ook bij minder weer op pad; iets dat met de brommer niet kan.

Huurauto op Langkawi

Op het internet heb je diverse websites waar je online een auto kunt huren. Verder heb je o.a. in Kuah, bij Jetty Point en bij de luchthaven de optie om de auto af te halen. Een huurauto kost meestal tussen de RM100 en RM200 per dag. In het laagseizoen kun je soms al voor RM60 per dag een kleine auto huren, bijvoorbeeld bij Fi Holidays Sdn. Bhd. op de luchthaven. Ga altijd goed na hoe je verzekerd bent, zodat je geen onnodige risico's loopt. Reizigers die liever bij een Nederlandse reisorganisatie een huurauto reserveren kunnen dit o.a. bij 333travel, ANWB Reizen of Van Verre.

Huurauto op Langkawi

Het loont de moeite niet om met een huurauto die je bv in Kuala Lumpur gehuurd hebt naar Langkawi te rijden en vervolgens de huurauto per boot naar het eiland te vervoeren. Er gaat dagelijks een speciale ferry vanaf Kuala Kedah naar Tanjung Lumbung op het eiland. Je betaalt echter minimaal RM100 ringgit om de auto naar het eiland te vervoeren. Het grootste nadeel is dat je de auto zelf moet achterlaten en dat je de auto pas de volgende dag in Tanjung Lumbung kunt afhalen. Hetzelfde geldt om de auto weer terug naar het vasteland te vervoeren. Je kunt er wel toe besluiten de auto tijdelijk in een parkeergarage in Kuala Kedah achter te laten. Hier betaal je RM15 per dag voor.

Brommer

Langkawi is perfect om met een brommertje te verkennen. Het eiland heeft een degelijk en rustig wegennet; er loopt een ringweg rond het hele eiland. Vooral aan de noordzijde kom je nauwelijks auto's tegen. Een brommer huur je al voor RM45 per dag, in het laagseizoen soms zelfs voor RM25 per dag. Benzine kost een paar ringgit voor een volle tank. Meestal huren wij een brommer voor het volledige verblijf, we halen de brommer op bij aankomst, en leveren de brommer pas in bij vertrek. Op deze manier ben je altijd mobiel, en niet altijd afhankelijk van de duurdere taxiritten. Het enige nadeel aan een brommer is dat het bij slecht weer en in het donker minder veilig is.

Brommer op Langkawi

Met de brommer kun je ook lekker makkelijk de kleine dorpjes in het binnenland van Langkawi bezoeken. Je stopt hier en daar even snel voor wat drinken of om wat foto's te nemen. Houd er wel rekening mee dat een brommer niet 50cc bevat, maar meestal 120 of 125cc. Ze gaan dus snel; wanneer je er alleen op zit harder dan 100km per uur. Dit kan dus ook gevaarlijk zijn. Wij rijden er altijd samen op, en meestal niet harder dan 75km/h (rijd je harder, dan doet het alleen maar meer zeer als er een vlieg tegen je wang vliegt :)).

Brommer op Langkawi

Je krijgt meestal niet standaard een helm mee. Hier moet je voor je eigen veiligheid wel om vragen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een helm is een verplichting wanneer je eventuele kosten bij een ongeluk(je) vergoed wilt krijgen bij je Nederlandse verzekeraar. Het is overigens altijd verstandig om voorafgaand aan je vakantie even contact op te nemen met je zorgverzekeraar en de verzekeraar waar je een reisverzekering hebt afgesloten. Hier kan men aangeven of je wel of niet verzekerd bent in geval van ongelukken bij het huren van een brommer in Maleisie.

Om een brommer te huren dien je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs. Aangezien veel Nederlandse reizigers dit rijbewijs niet hebben, dien je in ieder geval je paspoort en internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit internationale rijbewijs is voor +/- €17,95 te koop bij een vestiging van de ANWB. Vergeet niet een foto mee te nemen voordat je een internationaal rijbewijs laat maken. Wij hebben diverse keren een brommer gehuurd op Langkawi, Penang en diverse andere plekken in Maleisie. Nog geen enkele keer is er bij het huren om mijn internationaal rijbewijs gevraagd, wel diverse keren om een motorrijbewijs. Een kopie van het paspoort bleek gelukkig uiteindelijk voldoende. Neem wel altijd een internationaal rijbewijs voor de zekerheid mee. In al die jaren zijn we overigens ook nog nooit aangehouden.

Fiets op Langkawi

Fietsen is niet zo heel populair onder de lokale bevolking. Vaak verhuren resorts fietsen voor een dagdeel. Hiermee kun je dan delen van het eiland verkennen. Sommige stukken zijn vrij steil, en voor in de hitte is het dan zwaar om op de fiets te zitten. Vergeet in elk geval nooit genoeg water mee te nemen. Ook moet je altijd wat contanten meenemen, zodat je onderweg wat kunt eten. Bij de lokale reisbureautjes in Pantai Cenang worden ook vaak fietsen verhuurd.

Fiets op Langkawi

Kaart van Langkawi

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi