Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Geschiedenis van Langkawi

De geschiedenis van de eilandengroep Langkawi is van jonge aard. In tegenstelling tot de roerige geschiedenis van het naastgelegen eiland Penang, zijn er op Langkawi nauwelijks noemenswaardige geschiedkundige feiten geregistreerd. Langkawi heeft dan ook niet toneel gestaan voor een aantal grote ontwikkelingen rond het ontstaan van het land Maleisie. Wel was het een plek waar piraten konden schuilen, maar in tegenstelling tot Penang groeide het eiland niet uit tot een centrale plek waar piraten en andere wereldreizigers van die tijd zich vestigden.

De naam van het eiland Langkawi komt volgens de legende voort uit een samensmelting van de woorden 'Helang' en 'Kawi'. Helang staat voor de 'Eagle', het symbool van het eiland (je ziet op het eiland ook veel van deze prachtige vogels vliegen). Kawi betekent marmer en komt voort uit de vele gesteenten op het eiland. In een ver verleden stond het gebied waarbinnen Langkawi ligt dus bekend als een piratennest. Door deze historie doen vele legendes en mythen de ronde. Mythen en andere mysterieuze verhalen worden tot op de dag van vandaag nog na verteld.

Symbolische adelaar

Nog niet zo heel lang geleden was Langkawi op toeristisch vlak haast een onbekend eiland. Alleen locals die van het eiland kwamen bezochten het eiland tijdens hun vakanties. Toen Datuk Seri Dr Mahathir Mohammad (Dr.M) premier van Maleisie werd, raakte de ontwikkeling van Langkawi in een stroomversnelling. Dit had te maken met het feit dat de toenmalige premier zelf uit de staat Kedah - waarbinnen Langkawi valt - kwam. Het eiland groeide in korte tijd uit tot een van de meest toeristische bestemmingen binnen Maleisie. Dat het eiland een taxfree status kreeg droeg overigens ook enorm mee aan de enorme groei in toeristen aantallen.

Belastingvrij eiland

Ondanks het toerisme heeft het eiland wel het rustige sfeertje kunnen behouden; het eiland staat vol met kleine authentieke kampungs (vooral in het noorden en midden van het eiland). Momenteel is Langkawi op Penang na de meest toeristische bestemming binnen Maleisie. Bijna iedereen die op het eiland woont leeft van toerisme. Er zijn enorm veel bouwprojecten gaande en het eiland moderniseert in rap tempo. Ook het aantal toeristische attracties op het eiland neemt jaarlijks toe. In 2007 werd Langkawi door UNESCO uitgeroepen tot het eerste Geopark in Zuidoost-Azië. Wij vinden het eiland ondanks de ontwikkelingen nog steeds het mooiste eiland van Maleisie.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi