Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Diersoorten op Langkawi

Langkawi is een eiland met een rustige uitstraling. Dit merk je eigenlijk vooral goed als je door de vele kleine dorpjes aan de noordzijde van het eiland rijdt. Mede doordat de noordkant van het eiland niet zo druk bevolkt is, kom je er veel verschillende diersoorten tegen. Dit is een van de redenen waarom iedereen het zo'n schitterend eiland vindt. Overal heb je een prachtige, laagdrempelige natuur om je heen. Je hebt er mooie stukken jungle (geen echt regenwoud, maar het komt dicht in de buurt) en hier kom je vele diersoorten tegen. Voor de duidelijkheid; elders in Maleisie heb je deze diersoorten natuurlijk ook wel, maar meestal moet je er meer moeite voor doen om ze daadwerkelijk tegen te komen.

Diersoorten in het wild spotten

Langkawi is wat dat betreft een makkelijk eiland om zonder veel moeite te nemen mooie dieren in het wild te zien. Op Langkawi heb je lizards (monitor lizard en butterfly lizard), een aantal soorten apen, waterbuffels, eekhoorns (waaronder de zwarte reuzeneekhoorn), vlinders, vleermuizen, spinnen, slangen, een enorme hoeveelheid vogelsoorten met de hornbill en de zeearend als een van de grotere vogels. Ook hebben wij er wel eens een Kingfisher gespot. Vooral in het gebied rond Burau Bay heb je veel kans om al deze bovenstaande dieren te spotten. Alleen al rond het zwembad van het Berjaya Langkawi Resort zie je regelmatig Hornbills, dusky leaf apen en zo nu en dan een grote monitor lizard.

Waarschuwing overstekend wild

Heb je er een goed oog voor dan kom je op het eiland ook nog wel eens een slangensoort tegen. Houd er wel rekening mee dat er in de tropen ook flink veel giftige slangen voorkomen, laat dus een kus op de kop van een cobra maar over aan iemand die zichzelf een expert noemt (en compleet onbevreesd te werk gaat).

Zeldzame vogelsoort

Op Langkawi is de spotkans groter dan op het buureiland Penang, waar het het veel drukker is. Meestal kom je daar dan ook niet snel andere diersoorten tegen dan agressieve makaken. Dit is overigens wel weer de enige plek waar we ooit een wilde cobra hebben gespot (langs het treinspoortje bij Penang Hill).

Eekhoorn

Krokodillen

Hoewel er op Langkawi zelf geen krokodillen in het wild voorkomen, heb je er wel een krokodillencentrum. Hier krijg je een rondleiding met uitleg over de krokodillen. Tijdens voedertijd kun je zien hoe de enorme reuzen gevoerd worden.

Zeearend

Het nationale symbool van Langkawi is de zeearend. In de mangroves aan de oostzijde van het eiland heb je er enorm veel. Tijdens de leuke Kilim Geoforest Park boottocht kun je de zeearenden van dichtbij zien. Helaas worden de zeearenden gevoerd om ze zo dicht bij de boot te laten vliegen. Doe hier niet aan mee want het is belangrijk dat de zeearenden niet afhankelijk worden van het voedsel dat aangereikt wordt. De boottocht is verder dermate mooi en interessant dat het zeker de moeite waard is.

Zeearend in boom

Langkawi Wildlife Park

Bij het Langkawi Wildlife Park kun je ook veel diersoorten zien. Vogels staan er centraal maar de laatste jaren zijn er ook steeds meer andere diersoorten bijgekomen. Deze attractie is vooral leuk voor kinderen, het educatieve gehalte ligt er vrij hoog en voor kinderen is het een leuk en interessant uitje.

Underwater World Langkawi

Maleisie heeft een schitterende onderwaterwereld. Bij Underwater World Langkawi kun je een grote hoeveelheid vissoorten en andere soorten die onder water leven van dichtbij bekijken. Ook deze attractie is weer erg leuk voor kinderen.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi