Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Interactieve kaart van Maleisie

Onderstaande kaart bevat diverse highlights van Maleisie. Je kunt met de linkermuisknop inzoomen (dubbelklikken) en met de rechtermuisknop uitzoomen.

Kaart schiereiland Maleisie

Maleisie bestaat uit twee delen. Het schiereiland Maleisie en Maleisisch Borneo (Borneo of Borneo-Maleisië), met hierbinnen de provincies Sabah en Sarawak. Het schiereiland is het meest ontwikkeld. Hierboven is het mogelijk om de kaart van Maleisie interactief te bekijken. Door het handige google maps is dit een fluitje van een cent geworden. Door op de kaart te klikken (linkermuisknop) kun je met het 'handje' de kaart verplaatsen, en op deze wijze een ander gebied bekijken. Met het plus-teken (+) en het min-teken (-) kun je inzoomen en uitzoomen op de kaart. Dit kan tot op detailniveau. Verder kun je nog schakelen tussen de map met straten en de satelliet, beide kijkopties zijn tevens tegelijk mogelijk.

TipGa je zelf door Maleisie rijden met een huurauto? Google Maps is je vriend. Daarnaast kun je ook Waze gebruiken, net als alle locals. Om apps op je telefoon te kunnen gebruiken, dien je over een 4G verbinding te beschikken. Je koopt overal makkelijk en goedkoop een simkaart met databundel. Wij kunnen niet zonder! Liever een ouderwetse wegenkaart? Koop vooraf alvast de handige wegenkaart van Maleisie. Enkele aanbieders zijn Freytag & Berndt, Nelles maps en Reise Know How. Je kunt deze kaarten makkelijk bestellen bij de Zwerver Reisgidsen en Landkaarten.

Steden

Hieronder een kaart met alle belangrijke steden in Maleisie.

Kaart steden van Maleisie

Deelstaten

Hieronder een kaart met alle deelstaten (provincies) van Maleisie.

Kaart deelstaten van Maleisie

Eilanden

Hieronder een kaart met alle noemenswaardige eilanden van Maleisie.

Kaart eilanden van Maleisie

Highlights

Hieronder een kaart met de grootste attracties van Maleisie.

Kaart highlights van Maleisie

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.