Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Winkelen in Maleisie

Maleisie is één van de rijkere Aziatische landen. Dit zie je onder andere terug in de enorm grote shopping malls. Vooral de hoofdstad Kuala Lumpur heeft meerdere megagrote winkelcentra. Winkelen in deze malls is wel even wennen vergeleken met de avondmarkten. Er is ook een wereld van verschil tussen winkelcentra in Nederland en de malls is Maleisie. Je vindt er van alles, van de duurste merken tot de gewone prularia. Er is grofweg onderscheid tussen winkelcentra voor toeristen en voor de locals. Het spreekt voor zich dat de prijzen over het algemeen bij de lokale winkelcentra aantrekkelijker zijn. Aangezien de gemiddelde westerling ook meestal westerse kleding en vergelijkbare waren koopt, hebben de toeristische malls meestal meer te bieden.

Winkelen in Maleisie gaat voor de lokale bevolking trouwens veel verder dan alleen maar het kopen van producten. Veel Maleisiërs zijn afgelopen jaren wel meer gaan verdienen, maar nog steeds onvoldoende om in de luxe malls hun zuurverdiende geld uit te geven. Zij gaan naar de malls om te relaxen (zgn window shoppen) en beschouwen het als een dagje uit. Dit verklaart ook meteen waarom je op nationale feestdagen altijd zulke enorme files hebt rond de winkelcentra; iedereen besteedt hun vrije dag in de mall. Je hebt in Maleisie voldoende parken waar je ook fijn kunt relaxen, maar daar zit je vaak in de hitte terwijl het in de malls lekker koel is vanwege de airco.

Het is naast een plek om producten te kopen ook een plek waar je naartoe gaat om familie, vrienden of kennissen te ontmoeten, om zakelijke afspraken te hebben, om te lunchen of te dineren (in de vele restaurants of in de foodcourts) of om een activiteit te ondernemen (zoals een bioscoopbezoek of een uurtje bowlen).

Je hebt in Maleisie in zo'n beetje elke stad één of meerdere winkelcentra. Grotere steden als Kuala Lumpur, Georgetown, Johor Bahru, Kuching, Kota Kinabalu en Malakka hebben allemaal diverse grote megamalls. Vaak geldt dat de meest recent geopende shopping mall automatisch de meest populaire is. Veel merken verhuizen na de lancering van een nieuwe mall met hun vestiging naar deze mall. Oudere malls zijn na een paar jaar al hun allure kwijt en worden dan vaak de beste plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar zeer specifieke producten (het is voor dat soort kleine winkeltjes onbetaalbaar om in een nieuwe mall te vestigen).

Winkelen in Kuala Lumpur

Winkelen in Kuala Lumpur

De beste winkelgebieden vind je in de hoofdstad van het land. In Kuala Lumpur heb je zo'n 20 grote malls, en waarschijnlijk honderden kleine winkelcentra. Jaarlijks wordt er weer een nieuwe mall geopend. Oude malls worden vaak alweer snel gerenoveerd. Ga naar het totaaloverzicht met shop mogelijkheden in Kuala Lumpur voor meer informatie.

Winkelen op Penang

Winkelen op Penang

Aangezien veel toeristen naar het eiland Penang gaan, kom je hier ook veel luxe shopping malls tegen. De malls liggen voornamelijk in en rond de stad Georgetown, de hoofdstad van het eiland. Het shopping overzicht geeft een totaalplaatje van alle noemenswaardige shopping locaties op het eiland. Ga naar het totaaloverzicht met shopping mogelijkheden op Penang voor meer informatie.

Winkelen op Langkawi

Winkelen op Langkawi

Meestal ga je niet speciaal om te winkelen naar het rustige, maar gezellige eiland Langkawi. Er zijn dan ook geen echte malls zoals op Penang of in Kuala Lumpur. Ga je echter alleen naar Langkawi, zonder een bezoek aan Penang of KL, dan heb je op Langkawi nog wel voldoende mogelijkheden om iets te kopen in één van de vele winkeltjes. Ga naar het totaaloverzicht met shopping mogelijkheden op Langkawi voor meer informatie.

F.O.S. (Factory Outlet Store)

F.O.S. (Factory Outlet Store)

Voor goedkope, authentieke merkkleding ga je naar de Factory Outlet Store (F.O.S.). Elk winkelcentrum in de grote steden heeft wel een vestiging. Alleen in Kuala Lumpur heb je al ruim 20 vestigingen. Kleding kopen bij de avondmarkten is zonde van je geld, goedkoop is in dat geval vaak duurkoop. De F.O.S. verkoopt merkkleding van vaak hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast verkoopt de F.O.S. merken die je soms niet altijd in Maleisie tegen komt, maar in Europa juist weer wel. Het is een zeer populaire outlet onder de lokale bevolking; de doorloop van kleding is er hoog. Dit betekent dat je soms geluk hebt wanneer er net een nieuwe lading kleding binnen is gekomen, en andere keren exact hetzelfde tegenkomt in elke vestiging (doorlooptijd ligt meestal rond 3 tot 4 weken).

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.