Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Reisverzekering en annuleringsverzekering

Wanneer je op reis gaat is er een kans dat er wel eens wat misgaat onderweg. De risico's die je tijdens de vakantie loopt hangen van de bestemming, het vervoermiddel en de activiteiten tijdens de vakantie af. Om de financiële gevolgen van deze risico's te dragen kun je het beste een reisverzekering afsluiten. Er bestaan twee typen reisverzekering; vakantiegebonden reisverzekering (kortlopende reisverzekering) en de doorlopende reisverzekering. De premie van de vakantiegebonden reisverzekering wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen dat je in het vakantieland verblijft (Maleisie = vanaf ongeveer €1,15 per dag). Bij de doorlopende reisverzekering betaal je een vaste jaarpremie (vb. ING = +/- €33,00 per jaar). Over het algemeen doen reislustige Nederlanders er verstandig aan om een doorlopende reisverzekering (al dan niet inclusief annuleringsdekking) af te nemen. Vanaf minimaal 17 reisdagen per jaar is dit namelijk voordeliger dan de kortlopende reisverzekering.

Op deze pagina

 

Reisverzekering

Een reisverzekering kun je makkelijk los van de reisorganisatie waarmee je reist afsluiten. Hieronder volgen enkele bekende aanbieders van reisverzekeringen in Nederland. Hoewel dit overzicht een goed beeld geeft van de prijzen, kunnen de werkelijke prijzen verschillen omdat dit nogal aan veranderingen onderhevig is. Veelzijdig Maleisie is niet aansprakelijk voor een eventuele afwijking in de hieronder genoemde bedragen. De bedragen zijn genoemd om een idee te krijgen bij de kosten van een reisverzekering. Controleer altijd de websites van de verzekeraars voor de actuele prijs. De prijzen zijn gebaseerd op de basisdekking zonder extra's voor 1 persoon (zoals bagagedekking of annuleringsdekking). Hierbij is rekening gehouden met werelddekking, want je gaat immers naar Maleisie. De poliskosten zijn eenmalige kosten die bij de afname van een reisverzekering voldaan moeten worden. In sommige gevallen kun je bij de verzekeraar extra korting krijgen wanneer je er al andere producten afneemt. In de gevallen hieronder is hiermee geen rekening gehouden.

Doorlopende reisverzekering (2014):

Verzekeraar Prijs vanaf *
Europeesche €30,00 per jaar + €5,50 poliskosten
FBTO €31,18 per jaar + ? poliskosten
ING €33,00 per jaar + ? poliskosten
ANWB €51,58 per jaar + €3,75 poliskosten
Univé €27,00 per jaar + €3,66 poliskosten
Menzis €42,50 per jaar + €5,50 poliskosten
Interpolis €93,00 per jaar + ? poliskosten
ABN €31,58 per jaar + €3,90 poliskosten
Unigarant €55,00 per jaar + €7,50 poliskosten
OHRA €36,00 per jaar + ? poliskosten
Centraal Beheer €38,58 per jaar + €0,00 poliskosten
Ditzo €34,92 per jaar + €0,00 poliskosten
InShared €65,04 per jaar + ? poliskosten

Kortlopende reisverzekering (2014):

Verzekeraar Prijs vanaf *
Europeesche €1,95 per dag + €3,50 poliskosten
FBTO €1,10 per dag + ? poliskosten
ING €1,10 per dag + ? poliskosten
ANWB €1,75 per dag + €4,00 poliskosten
Univé €0,65 per dag + €0,00 poliskosten
Menzis €1,85 per dag + €3,50 poliskosten
Interpolis €1,15 per dag + €3,60 poliskosten
ABN €2,04 per dag + €2,96 poliskosten
Unigarant €2,20 per dag + €5,00 poliskosten
OHRA €1,30 per dag + €2,70 poliskosten

* Let op: prijzen zijn afkomstig van de websites van de verschillende verzekeraars, maar kunnen inmiddels aangepast zijn. De prijzen op de website van de verzekeraars zijn de juiste.

 

Annuleringsverzekering Maleisie

Als een reis van tevoren is geboekt en deze onverwacht moet worden afgezegd, dan moet deze meestal toch worden betaald. Voor dit risico is er een annuleringsverzekering. Die moet altijd binnen een bepaalde termijn (vaak twee weken) na het boeken van een reis worden afgesloten. Afhankelijk van de verzekeraar kost dat een bepaald percentage (ongeveer 5%) van de reissom. Een annuleringsverzekering is dus alleen relevant bij het boeken van de reis vanuit Nederland. Je kunt ook i.c.m. een reisverzekering een doorlopende annuleringsdekking afnemen. Dit kan op termijn (en op basis van vaak reizen) flink in kosten schelen. Een annuleringsverzekering kun je overigens ook makkelijk via de reisorganisatie afsluiten waarmee je reist. Ga vooraf de voorwaarden bij annulering na. In sommige gevallen heeft het nauwelijks nut om een annuleringsverzekering af te nemen. Een voorbeeld is wanneer het moment van boeken en het moment van vertrek erg dicht bij elkaar liggen. In dat geval betaal je een flink bedrag terwijl je maar een heel klein deel van de reissom kunt terugkrijgen bij annulering.

 

Vertraging met het vliegtuig?

GreenClaim

Sinds kort kun je bij grote vertragingen terecht bij GreenClaim; de bemiddelaar bij langdurige vertraging, annulering en overboeking. Normaal gesproken zou je misschien bij een vertraging niet direct actie ondernemen om je recht te halen. In Europa zijn echter richtlijnen van toepassing die reizigers beschermen tegen dit soort tegenvallers. Deze regelgeving dwingt luchtvaartmaatschappijen een betere service te bieden. Een deel van het geclaimde bedrag (dat kan oplopen tot vele honderden euro's) gebruikt GreenClaim overigens voor het terugdringen van de CO2 uitstoot (door groene projecten).

 

SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)

Stel dat de reisorganisatie waar de reis geboekt is, failliet gaat. Dat hoeft geen dramatische gevolgen te hebben, als de reis geboekt is bij een reisorganisatie dat is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Je krijgt je geld terug of de reis wordt overgenomen door een andere reisorganisatie.

 

ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) is een brancheorganisatie die zich inspant om reizigers te beschermen en helpen bij problemen. Wanneer een reisorganisatie het ANVR-logo voert en hier ook bij aangesloten is, dan heb je zekerheid en bescherming als toerist wanneer bijvoorbeeld je hotel niet aan je verwachtingen voldoet, of bij problemen bij transfers.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Pagina's over vakantiekosten