Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Vervoer naar Penang

Veel reizigers brengen tijdens hun vakantie in Maleisie een bezoek aan het eiland Penang; de parel van de Oriënt. Penang is een laagdrempelige maar zeer leuke bestemming. Er zijn op het eiland voldoende bezienswaardigheden en attracties te vinden zodat je makkelijk een paar dagen tot een week kunt vullen. Penang bevat voor veel reizigers alles dat je tijdens een vakantie nodig hebt; mooie resorts, prachtige stranden, gezellige foodcourts, sfeervolle avondmarkten, moderne shopping malls met daarbij opgeteld natuurlijk de vele mooie attracties.

Penang is ook een prettige bestemming om het zo goed bereikbaar is. Je kunt er op alle beschikbare manieren komen; per vliegtuig, trein, bus of huurauto. Penang is een populaire bestemming voor reizigers die een self-drive door Maleisie doen; het eiland is namelijk met een grote brug met het vasteland verbonden. Bekijk hieronder de pagina's met informatie over de verschillende manieren om naar Penang te reizen:

Van Kuala Lumpur naar Penang met het vliegtuig

Naar Penang met het vliegtuig

De meest gebruikte manier om tussen Kuala Lumpur en Penang te reizen is per vliegtuig. Vanaf Kuala Lumpur vertrekken dagelijks tientallen vluchten naar het eiland. Je kunt met meerdere luchtvaartmaatschappijen naar Penang vliegen. Firefly is de meest populaire, omdat je hierbij vanaf Subang Airport vliegt wat dichtbij Kuala Lumpur ligt (en de reistijd aanzienlijk verkort). Alternatieven zijn Malaysia Airlines (vanaf KLIA) en AirAsia (vanaf KLIA2).

Van Kuala Lumpur naar Penang met de huurauto

Naar Penang met de huurauto

Een andere populaire wijze om van Kuala Lumpur naar Penang te reizen is per huurauto. Omdat Penang met een brug met het vasteland verbonden is, kun je prima met de auto naar het eiland rijden. De snelwegen in Maleisie zijn van prima kwaliteit, en vaak vrij rustig omdat niemand graag lange afstanden met de auto aflegt in Maleisie. Je rijdt in zo'n 4,5 uur vanaf Kuala Lumpur naar het eiland. Eenmaal op het eiland komt de huurauto goed van pas, want je kunt deze meteen gebruiken om het eiland mee te verkennen. Na het bezoek aan Penang kun je weer op eigen tempo verder naar de volgende bestemming (wat meestal Ipoh, Cameron Highlands of Royal Belum State Park is, om uiteindelijk bij Perhentian te eindigen).

Van Kuala Lumpur naar Penang met de bus

Naar Penang met de bus

Dagelijks vertrekken er diverse busmaatschappijen (meerdere keren per dag) vanaf Kuala Lumpur voor de 4,5/5 uur durende rit naar Penang. Je hebt basic maatschappijen waar je al voor +/- RM30 een enkeltje koopt, en je hebt luxe busmaatschappijen waar je in luxe vliegtuigstoelen zit (met eigen videoscherm). Bussen vertrekken o.a. vanaf Pudu Sentral in het centrum van Kuala Lumpur. De luxe maatschappijen hebben vaak hun eigen vertrekplaats. Een goed voorbeeld is het luxe Aeroline waarbij je voor RM60 vanaf de opstapplek bij het Corus Hotel in het centrum van Kuala Lumpur naar Penang rijdt.

Van Kuala Lumpur naar Penang met de trein

Naar Penang met de trein

De trein is een avontuurlijke, maar niet zo'n heel populaire manier om vanaf Kuala Lumpur naar Penang te reizen. Dit komt vooral omdat het reizen per trein op dit traject zeer tijdrovend is. De trein vertrekt 's avonds laat vanaf Kuala Lumpur, en komt zeer vroeg in de ochtend in Butterworth aan. Vanaf hier pak je een taxi naar Penang, of loop je naar de haven waar je de ferry naar het eiland pakt (dan ben je meteen in het centrum).

Van Langkawi naar Penang met de boot

Naar Penang met de boot

Je kunt op twee manieren tussen Langkawi en Penang reizen; met het vliegtuig en met de boot. Vliegtickets zijn makkelijk vooraf online te regelen bij Malaysia Airlines of AirAsia (officiële website) en kosten vaak niet zo heel veel als je ze tijdig boekt. Je reist snel en goedkoop vanaf je hotel of resort naar de luchthaven van Langkawi, en eenmaal op Penang ben je ook weer binnen een uurtje bij je hotel/resort. De boot is een leuke manier om tussen beide eilanden te reizen. Dagelijks vertrekken er twee boten van Langkawi naar Penang. Je komt aan op Swettenham haven; waar je makkelijk een taxi (of bus als je een eindje loopt) pakt.

Van Cameron Highlands naar Penang

Van Cameron Highlands naar Penang

Er vertrekken dagelijks een paar bussen vanaf Cameron Highlands, die via Ipoh naar Penang rijden. Een enkeltje kost nog geen RM15, en de bus doet er ongeveer 3,5 uur over om in Georgetown aan te komen. Een alternatief is door gebruik te maken van een minibusje; vanaf Cameron Highlands vertrekt dagelijks een minibusje van Cameron Secrets naar Georgetown. Vanaf het Banana Guesthouse in Georgetown vertrekt dagelijks een minivan naar Cameron Highlands. Als je zelf rijdt is het vrij simpel om van Cameron Highlands naar Penang te rijden. Vanaf Cameron Highlands hou je de borden naar Ipoh aan. Eenmaal bij Ipoh volg je de borden naar Penang/Butterworth. Bij Butterworth steek je de brug over en ben je op het eiland. Andersom kun je makkelijk op Penang een auto huren, en die elders in Maleisie weer inleveren. Een populaire eerste stop na Penang is Cameron Highlands.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Penang