Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Hotels en resorts op het eiland Penang

Penang is een belangrijke toeristische bestemming met veel bezienswaardigheden en prachtige attracties. Het eiland heeft de meeste resorts en hotels van alle eilanden in Maleisie. Resorts op Penang zijn meestal groot en luxe. Ze liggen allemaal direct aan stuk privé strand. Goedkopere resorts op het eiland hebben meestal toegang tot een van de vele publiek toegankelijke stranden. Vooral de luxe 5 sterren resorts zijn relatief goed betaalbaar op het eiland, vooral wanneer je er buiten het hoogseizoen (tussen juni en september) naartoe reist. Over het algemeen moet je voor zo'n €50 per nacht al wel in een goed middenklasse resort kunnen overnachten, de 5 sterren resorts beginnen meestal bij zo'n €80/€100 per nacht.

Hotels en resorts op het eiland Penang 1

Naast grote hotels en resorts heb je ook veel kleine, gezellige guesthouses en hostels. Sommige zijn vrij luxe (boutique) en anderen zijn vooral erg goedkoop en daardoor interessant voor backpackers. Omdat het centrum van Georgetown een UNESCO World Heritage Site is, heb je vooral hier veel hotels en hostels. Er is zo'n enorm aanbod dat je altijd wel een overnachtingsplaats zult vinden; vooraf reserveren is geen vereiste bij basic accommodatie. Bij de middenklasse en luxe resorts kun je het beste wel vooraf reserveren, vooral omdat de prijzen op de hotelsites vaak veel goedkoper zijn dan de zgn. walk-in rates (de prijzen bij het ter plekke binnenlopen). Wij boeken zelf altijd bij de twee populaire hotelsites Agoda.nl of Booking.com. Bekijk altijd de prijzen van hetzelfde hotel of resort op beide sites; want zo nu en dan kan de een zomaar een veel betere deal hebben dan de andere.

Hotels en resorts op het eiland Penang 2 Hotels en resorts op het eiland Penang 3

Luxe resorts langs de noordzijde van het eiland

De mooiste toegankelijke stranden van Penang liggen aan de noordzijde van het eiland. De eerste toeristische oorden ontstonden om die reden ook in deze regio. Jarenlang werd het ene na het andere resort gebouwd, wat Penang deed uitgroeien tot een zeer populaire toeristische bestemming. De badplaatsen Batu Ferringhi en Tanjung Bungah zijn twee populaire oorden met veel mooie resorts. Een flink aantal van deze resorts behoren tot de meest luxe plekjes van Maleisie. Ook heb je er genoeg betaalbare accommodatie, dit geldt vooral in Tanjung Bungah. Zo goed als alle resorts liggen direct aan het strand. Vaak loopt een prachtig onderhouden tropische tuin met zwembad over in een privé strand. Kamers in de resorts hebben of een balkon met zeezicht, of een balkon met zicht op het binnenland (prijzen verschillen vaak fors en bij goedkope deals heb je vaak geen zeezicht).

Mooie hotels in Georgetown

Naast resorts heb je op het eiland ook veel mooie hotels. Vooral in en rond Georgetown heb je een ruim aanbod aan middenklasse en 5 sterren hotels. Omdat de hotels concurreren met de luxe resorts bij de badplaatsen, mag je er vaak extra veel luxe verwachten en zijn de prijzen vaak erg scherp. De hotels in Georgetown liggen allemaal op goede locaties, waarbij vanzelfsprekend geldt dat de prijs per overnachting vaak samenhangt met de bereikbaarheid van de attracties in de omgeving van het hotel.

 • Bekijk een overzicht met alle hotels in Georgetown.

Kleinschalige boutique hotels

De laatste jaren is er een trend waarbij het niet meer gaat om grote en massale hotels van bekende internationale hotelketens, maar meer om kleinschalige, luxe hotelprojecten. Het gaat meestal om sfeervolle, mooie en luxe ingerichte hotels met vaak maar een paar kamers. Vaak is elke kamer uniek en van alle gemakken voorzien. Soms heeft het gebouw een verhaal van historische waarde. Dit worden vaak boutique hotelletjes genoemd; alsof je een klein boetiekje bezoekt. Op Penang heb je diverse boutique hotelletjes. Meestal gaat het om oude shoplots in de Heritage wijken, die volledig gerestaureerd zijn en geschikt gemaakt zijn om in te overnachten. Enkele mooie voorbeelden zijn Seven Terraces, 1881 Chong Tian Hotel, Straits Collection, Campbell House, Cheong Fatt Tze Mansion, Coffee Atelier, Museum Hotel, Muntri Mews, Clove Hall, Mango Tree Place en het schitterende Yeng Keng Hotel.

Backpack en flashpack accommodatie

Je hebt in Georgetown ook veel betaalbare hostels voor backpackers en flashpackers. Veel reizigers vinden al die luxe onderweg niet zo nodig, en gelukkig heb je op Penang genoeg leuke plekjes die veel goedkoper zijn dan de grote resorts en hotels, en ook nog eens veel meer sfeer uitstralen. De meeste backpackaccommodatie en flashpackaccommodatie vind je in Georgetown. Vooral in Chinatown, in het bijzonder in de bekende straat Chulia Street, heb je een ruime keuze in goedkope hostels en guesthouses waar je vaak al voor €10 per nacht kunt verblijven (al dan niet in een gedeelde slaapzaal). Betaal je iets meer (vanaf €30), dan zit je ook als flashpacker in prima plekjes. Niet alle backback accommodatie is makkelijk online te boeken. Sommige echt goedkope plekjes hebben alleen een simpele website met wat summiere informatie. Er is gelukkig voldoende aanbod dat je ook makkelijk bij aankomst wat kunt regelen. Flashpackers kunnen beter wel vooraf reserveren, aangezien de meest populaire plekjes soms wel eens vol kunnen zitten. Enkele populaire plekjes die interessant zijn voor backpackers en flashpackers zijn: Ryokan Chic Hostel, Tofu Cafe, Bed & Bikes, Queen's Hostel (bijzonder want het is alleen voor vrouwen), Syok at Chulia, Street Art House, Reggae Penang, Red Inn Cabana, Old Penang Guesthouse, Red Inn Court, The 80's Guesthouse, Banana Guest House en Chulia Heritage Hotel.

Kaart van Penang

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Penang