Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Alles over de deelstaat Penang

Penang is op Perlis na de kleinste deelstaat van Maleisie. Desondanks wonen er binnen de deelstaat toch nog ruim 2 miljoen inwoners, wat de deelstaat zeer dichtbevolkt maakt. De meeste inwoners van de deelstaat Penang wonen op het gelijknamige eiland Penang. Dit eiland is al jaren een zeer belangrijke toeristische trekpleister van Maleisie. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit prachtige eiland. Veel mensen dragen het eiland een warm hart toe. Het is verder enorm in trek onder senioren die zich er permanent vestigen onder het MM2H programma. Het eiland Penang is ook bekend om het medisch toerisme. Verder vind je er veel internationale IT/ICT reuzen met hun Aziatische kantoren of fabrieken. De hoofdstad van het eiland Penang - Georgetown - is sinds 2008 een World Heritage Site vanwege de prachtige historische gebouwen in het centrum van de stad.

Het eiland Penang is via een enorme brug (Penang Bridge) verbonden met het vasteland. Dagelijks rijden veel inwoners uit de deelstaat Penang naar het eiland om er te werken (en andersom). Butterworth is een grote stad op het vasteland. Van hieruit vertrekt de trein die via Kuala Lumpur helemaal naar Singapore rijdt. Penang is overigens makkelijk met het vliegtuig te bereiken; er is namelijk een internationale luchthaven op het eiland. Luchtvaartmaatschappijen Malaysia Airlines en AirAsia vliegen er dagelijks naartoe.

Bezienswaardigheden en bijzonderheden in de provincie Penang:

TipGa je zelf door Maleisie rijden met een huurauto? Koop dan vooraf alvast de handige wegenkaart van Maleisie. Enkele aanbieders zijn Freytag & Berndt, Nelles maps en Reise Know How. Je kunt deze kaarten makkelijk bestellen bij online reisboekhandel De Zwerver.

Kaart provincie Penang

Bekijk hier de kaart in een volledig scherm.

 

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle deelstaten van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo