Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Alles over de deelstaat Sarawak

Sarawak is de grootste deelstaat van Maleisie. De deelstaat ligt op het enorme eiland Borneo, samen met de deelstaat Sabah. Sarawak grenst in het zuiden met Indonesie en in het noorden met Brunei. Kuching is de hoofdstad van de deelstaat. Andere bekende steden zijn Miri en Sibu. In totaal wonen er in Sarawak ongeveer 3 miljoen inwoners; dit is een laag aantal vergeleken de enorme grootte van de deelstaat (de deelstaat is bijna zo groot als heel West-Maleisie).

Sarawak is o.a. bekend om de vele etnische bevolkingsgroepen; in totaal zijn er wel 40 verschillende volkeren te vinden binnen de deelstaat (waarvan er een flink aantal 'verscholen' in de jungle leeft). Sarawak is de enige deelstaat waar de 'Malay' niet de meerderheid heeft met betrekking tot de bevolkingssamenstelling (21%). Hierdoor is Sarawak ook de enige staat waar het Christelijke geloof de overhand heeft. Houtkap staat centraal in Sarawak; belangrijk voor het land; desastreus voor de natuurlijke balans in de deelstaat zelf. Nergens in Maleisie is zoveel hout gekapt als in Sarawak. Sarawak heeft toeristen veel te bieden. Het is vergeleken West Maleisie absoluut niet toeristisch. Bekende natuurparken zijn Mulu NP en Niah NP (waar je prachtige grottenstelsels kunt bezichtigen). Dichtbij Kuching ligt ook nog het prachtige Bako NP. Jaarlijks komen er veel mensen af op het Rainforest World Music Festival bij het Sarawak Cultural Village.

Bezienswaardigheden en bijzonderheden in de provincie Sarawak:

TipGa je zelf door Maleisie rijden met een huurauto? Koop dan vooraf alvast de handige wegenkaart van Maleisie. Enkele aanbieders zijn Freytag & Berndt, Nelles maps en Reise Know How. Je kunt deze kaarten makkelijk bestellen bij online reisboekhandel De Zwerver.

Kaart provincie Sarawak

Bekijk hier de kaart in een volledig scherm.

 

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle deelstaten van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo