Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

MASwings

Logo MASwings

MASwings is - net als Firefly - een dochtermaatschappij van Malaysia Airlines. De maatschappij is alleen actief op Maleisisch Borneo; en vliegt naar diverse bestemmingen binnen de deelstaten Sabah en Sarawak. Ook zijn er een paar routes naar de directe buurlanden Indonesie, de Filipijnen en Brunei.

Toestellen en bestemmingen

MASwings is op 1 oktober 2007 gestart en heeft sindsdien een aantal routes waar andere luchtvaartmaatschappijen niet op vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft vliegen binnen Maleisisch Borneo betaalbaar gemaakt, en verder een aantal toeristische bestemmingen op de kaart gezet. In totaal vliegt de maatschappij met 14 toestellen, waarvan er een aantal van het type ATR72-500 en ATR72-600 zijn (zeer moderne tweemotorige turboprop propellorvliegtuigen). Naar wat meer afgelegen gebieden vliegen ze ook met een paar nieuwe Viking DHC6-400 toestellen, waar in totaal maar 19 passagiers in kunnen. In totaal doet de luchtvaartmaatschappij 22 bestemmingen binnen en buiten Borneo aan, waaronder een aantal gebieden die niet op andere wijze toegankelijk zijn zoals het schitterende Mulu nationale park (vanaf Miri).

Luchtvaartmaatschappij MASwings 1

Online boeken

MASwings heeft regelmatig mooie aanbiedingen, maar een echte prijsvechter is het niet. Ze hebben op veel routes ook weinig concurrentie, dus is het puur gebaseerd op vraag en aanbod. Vaak heb je tussen zes en drie maanden voor vertrek de beste prijzen. Tijdens speciale acties is er soms sprake van kortingen tot wel 50%. Ben je echter laat met boeken, en boek je dicht op de vertrekdatum, dan kunnen ticketprijzen vrij hoog zijn. Online boeken van tickets is makkelijk via de officiele MASwings website. Let erop dat er regelmatig belangrijke feestdagen zijn waarbij veel vluchten vol zitten. Dit geldt ook tijdens een van de diverse populaire festivals; iedereen boekt dan al ver vooraf hun tickets.

Luchtvaartmaatschappij MASwings 2

Inchecken

Reizigers kunnen vanaf 48 uur voor vertrek online inchecken. Je krijgt vervolgens een eticket nummer en op vertoon van dit nummer en op vertoon van je paspoort krijg je op de luchthaven je uiteindelijke ticket. Inchecken aan de balie kan ook. Bij internationale vluchten kan dit tot twee uur voor vertrek, bij binnenlandse vluchten tot een uur voor vertrek (in beide gevallen gaan de check-in balies 48 uur voor vertrek open).

Luchtvaartmaatschappij MASwings 3

Bagage en overgewicht

Reizigers mogen standaard tot max 20kg bagage mee aan boord nemen. Business class reizigers mogen 30kg meenemen. Handbagage mag niet meer dan 5kg wegen. Business class reizigers mogen 2 tassen van 5kg per tas mee als handbagage nemen. Voor elke kilo overgewicht binnen Borneo betaal je RM5. Voor elke kilo overgewicht op een internationale vlucht betaal je RM10. Ga altijd op de officiele MASwings website na of de regels inmiddels verandert zijn. De getallen en bedragen op de website van MASwings zijn altijd de juiste.

Luchtvaartmaatschappij MASwings 4

Geschiedenis

Begin 2006 stopte Malaysia Airlines met het routenetwerk in Borneo. Het was niet rendabel genoeg en op dat moment verkeert de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisie ook nog eens in grote financiele problemen. AirAsia nam de routes over en lanceerde FAX (Fly Asian Express). Met een paar toestellen werden de meest populaire routes weer opnieuw aangeboden. Gaandeweg groeide FAX uit tot een populaire, winstgevende airline. Na enkele maanden waren alle routes weer in gebruik. Toen Malaysia Airlines eind 2007 weer goede zaken deed, namen ze het netwerk weer terug van AirAsia. Vanaf dat moment vliegt MASwings op de routes en is de maatschappij ook zeer populair onder reizigers die Borneo bezoeken.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle luchtvaartmaatschappijen