Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Diersoorten in Maleisie

Maleisie is een schitterend tropisch land, volledig bedekt met een dichte jungle, met een enorme hoeveelheid aan verschillende fauna. Het is van de 12 landen ter wereld met een zgn. mega-diversiteit. Je hebt er vele tientallen diersoorten die je nergens (of bijna nergens) anders ter wereld tegen komt. Zo heb je in totaal 313 soorten zoogdieren in Maleisie, waarvan er 23 kritisch met uitsterven bedreigd zijn (zoals de Aziatische olifant, de orang-oetan en de proboscis) en 29 soorten tot een risicogroep behoren. Verder heb je 620 vogelsoorten, 250 soorten reptielen en 150 verschillende kikkersoorten. Omdat heel Maleisie omringd wordt door zeeën, komen er in de wateren rond het land ook de meest uiteenlopende aquatische soorten voor.

In totaal komen in Maleisie ruim 20% van alle diersoorten ter wereld voor, waarmee het tot de regio's met de grootste biodiversiteit ter wereld valt. Zo heb je er ruim 150 slangensoorten, waarvan 16 giftig zijn. De kans dat je er echter een zomaar tegenkomt is vrij klein; pas na 10 jaar reizen door het land zagen wij onze eerste slang. Op diverse plekken in het land leven krokodillen; niet van die kleintjes, maar enorme kolossen die wel 3 meter lang kunnen worden.

Veel reizigers bezoeken Maleisie in de hoop de plaatselijke wildlife optimaal te ervaren. Zo zijn er gebieden zoals Bako nationaal park, Kinabatangan en Royal Belum; waar men vooral naartoe gaat om diersoorten in het wild te spotten. Maleisie is wat dat betreft de ultieme bestemming voor liefhebbers van natuur en wilde dieren.

Bekijk hier een overzicht met diersoorten in Maleisie die wij in de loop der jaren zelf gespot hebben. Naarmate wij meer soorten in het wild zien, zullen we dit overzicht bijwerken:

Heb jij bijzondere diersoorten gezien tijdens je reis door Maleisie en heb je er mooie foto's van gemaakt? Wij plaatsen ze graag op onze pagina's. Neem contact op met de redactie.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.