Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Cyberjaya

Cyberjaya is de 'intelligente' tweelingstad van Putrajaya, en ligt op ongeveer 35km afstand vanaf Kuala Lumpur. In Cyberjaya bevindt zich de multimedia university (MMU) en de stad vormt het kennis- en multimediacentrum van de Multimedia Super Corridor (MSC). Cyberjaya is de Maleisische versie van Silicon Valley. De stad is in 1997 gebouwd als onderdeel van de MSC. Het plan was om er een futuristische ICT stad van te maken, vandaar de naam Cyberjaya. De komende jaren moet de stad uitgroeien tot het IT en ICT centrum van het land. Daarbij moet de stad Maleisie omhoog trekken bij de stappen die het zet om bij de IT voorhoede van de wereld te behoren.

Momenteel zijn er al meer dan 400 bedrijven actief in Cyberjaya, waaronder TMNet, DHL, HSBC, Schell, Motorola, HP en Nokia. Bedrijven kunnen zich op basis van aantrekkelijke condities binnen Cyberjaya vestigen. Binnen de stad zijn veel luxe condo's gebouwd; er is genoeg plek voor de werknemers om zich in dit gebied te vestigen. Het bouwen van nieuwe woningen gaat hard door; de stad groeit jaarlijks enorm. Cyberjaya Lake Gardens is een groot park waar men kan wandelen; daarnaast zijn er diverse recreatieve activiteiten mogelijk in het park. Dpulze is een moderne shopping mall in de regio.

Cyberjaya Lake Gardens  

Accommodatie

Hieronder volgt een overzicht met populaire accommodatie in Cyberjaya (bekijk alle accommodatie in Cyberjaya hier):

 

Hoe kom je er

Vanaf KLIA kun je voor een vaste prijs een budgettaxi nemen. Deze brengt je in zo'n 20 minuten naar Cyberjaya. Vanaf het centrum van Kuala Lumpur kun je met de taxi (+/- RM50) of met de KLIA Transit. De trein vertrekt vanaf KL Sentral en een enkeltje kost RM9,50. Bus U429 gaat vanaf het Putrajaya/Cyberjaya KLIA Transit station naar Cyberjaya.

 

Kaart van Cyberjaya

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle steden in Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo