Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Luxe en exclusieve reis naar Maleisie

Er zijn vele soorten reizigers. Sommigen regelen alles zelf; anderen laten het liever aan een ander over. Zelf regelen kan leuk zijn; maar kost vaak ook een hoop tijd. Een optie is om al dit werk aan een reisorganisatie over te laten. Er zijn in Nederland diverse reisorganisaties actief met luxe en exclusieve reizen door Maleisie en Borneo in het bijzonder. Bij een luxe vakantie denk je automatisch als eerste aan luxe accommodatie; terwijl dit niet het enige is dat een luxe gevoel oplevert tijdens de vakantie. Ook de manier waarop bepaalde attracties en bezienswaardigheden bezocht worden bepaalt hoe luxe een vakantie uiteindelijk ervaren wordt. Hetzelfde geldt in dit geval voor de mate van exclusiviteit tijdens de vakantie. Een attractie die je met honderden anderen tegelijk bezoekt heeft een minder exclusief gevoel tot gevolg dan een attractie waar je de enige bent. Het gevoel te maken te hebben met een unieke ervaring is vaak goud waard. Maleisie is de perfecte bestemming voor een luxe en exclusieve rondreis.

Wij houden zelf enorm van dit soort 'luxe/exclusieve' vakanties (wie niet!). We gaan echter niet automatisch voor de duurste accommodatie en de meest exclusieve bezienswaardigheid (of de manier waarop zo'n bezoek geregeld is). Een voorbeeld van luxe waar wij persoonlijk niet zo van houden is zo'n typisch diner aan het strand tijdens zonsondergang (hoewel het misschien wel weer erg romantisch is volgens velen). Waar wij zelf wel van houden is om een tourtje te ondernemen naar een gebied waar normaal gesproken geen toeristen komen. Zo is luxe dus voor iedereen een relatief begrip.

Een luxe reis bevat in ieder geval altijd minimaal 4 sterren accommodatie (liever 5 sterren). Minder luxe accommodatie kan op zich ook prima onderdeel zijn van een luxe vakantie; want een houten hut in een boomtop hoeft niet duur te zijn maar wordt meestal wel als uniek ervaren. Het bevat verder ofwel een auto met prive gids; of minimaal vip bus, boot of treintickets. Een zitplaats in de 2e klasse in de trein verschilt fors van een 1e klasse sleeper om maar een voorbeeld te noemen. Verder zijn er bij een vooraf georganiseerde individuele reis meestal diverse hoogtepunten ingebouwd die een jarenlange herinnering achterlaten. Ook speelt zorgeloosheid een grote rol bij een luxe vakantie. Je wil vaak dat alles tot in de puntjes verzorgd is zodat je nergens zelf mee bezig hoeft te zijn. Bij de meeste luxe reizen is alles vooraf geregeld en heb je geen omkijken naar zaken als vervoer, ophalen en afhalen etc. Je kunt overigens in heel Maleisie heerlijk uit eten in een van de vele luxe restaurants.

Binnen Maleisie zijn diverse bestemmingen die vooral geschikt zijn voor een luxe vakantie. Zo heb je op het eiland Langkawi diverse zeer luxe 5-sterren resorts waar je het ultieme gevoel van luxe kunt ervaren. Op het duik- en snorkeleiland Redang heb je ook diverse exclusieve accommodatie. Ook in de hoofdstad Kuala Lumpur heb je een aantal fantastische hotels. Ook op Borneo heb je veel fantastische resorts, een aantal ervan zelfs midden in de jungle. Wat ook prima mogelijk is in Maleisie is een combinatie voor luxe en basic. Sommige locaties lenen zich prima voor een verblijf in basic accommodatie en op andere gebieden kun je dan in een exclusief resort of hotel verblijven (dit maakt een luxe reis door Maleisie net wat beter betaalbaar).

Enkele reisorganisaties met luxe en exclusieve reizen naar Maleisie:

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.