Dagtrips in Kuala Lumpur. Welke tours moeten we absoluut doen?

Kuala Lumpur is de geweldig mooie en leuke hoofdstad van Maleisië. De liefde voor de stad is er vaak niet direct, maar reizigers die een beetje moeite doen de stad goed te leren kennen blijft er voor altijd gek op. Kuala Lumpur heeft veel attracties en de leukste zijn eigenlijk allemaal wel in een dag of 3 te bezoeken. Dat is meteen de reden dat de meeste toeristen er maar max 3 nachtjes verblijven en dan weer door reizen naar de volgende bestemming binnen het land. Tijdens het verblijf staan een bezoek aan diverse bezienswaardigheden maar ook één of meerdere dagtrips centraal. Dagtrips in Kuala Lumpur kunnen overdag, maar sinds de komst van foodtours, kookworkshops, fietstochten en diverse andere ‘by night’ activiteiten, kun je ook makkelijk hele avonden vullen in de hoofdstad. Voorbij zijn de tijden dat je ‘s avonds op je hotelbed plofte na een lange dag vol actie, nu gaat het door tot laat in de avond.

Wanneer wij aankomen op KLIA (Kuala Lumpur International Airport) verblijven we normaal gesproken meteen een aantal dagen in Kuala Lumpur en reizen we daarna verder. Aan het eind plannen we dan vaak een wat langer verblijf, want afsluiten in KL is wat ons betreft het leukste dat er is. Er zijn reizigers die het liefst zo kort mogelijk in grote steden als KL verblijven. Zij bezoeken de highlights allemaal in een zo kort mogelijke tijd en reizen daarna meteen door. Hoewel je op zich alles makkelijk zelf kunt regelen, kun je er ook voor kiezen om vooraf een dagtrip (losse tour) te boeken. Ga je voor de eerste keer naar Kuala Lumpur, lees dan hier alles om je goed voor te bereiden.

dagtrips-kuala-lumpur-1

dagtrips-kuala-lumpur-1

dagtrips-kuala-lumpur-2

dagtrips-kuala-lumpur-2

dagtrips-kuala-lumpur-3

dagtrips-kuala-lumpur-3

dagtrips-kuala-lumpur-4

dagtrips-kuala-lumpur-4

dagtrips-kuala-lumpur-5

dagtrips-kuala-lumpur-5

dagtrips-kuala-lumpur-6

dagtrips-kuala-lumpur-6

dagtrips-kuala-lumpur-7

dagtrips-kuala-lumpur-7

dagtrips-kuala-lumpur-8

dagtrips-kuala-lumpur-8

dagtrips-kuala-lumpur-9

dagtrips-kuala-lumpur-9

dagtrips-kuala-lumpur-10

dagtrips-kuala-lumpur-10

dagtrips-kuala-lumpur-11

dagtrips-kuala-lumpur-11

dagtrips-kuala-lumpur-12

dagtrips-kuala-lumpur-12

previous arrow
next arrow

Veel soorten tours

Dagtrips in Kuala Lumpur heb je in honderden soorten en maten, variërend van luxe en uitgebreid tot zeer simpel en soms niet meer dan een toeristenscam. Vermijd als het even kan de kleine boekingskantoortjes met de geijkte dagtrips, want daar staat voor de organisator vooral het bezoek aan diverse shops centraal. Wie heeft er nou zin om de halve dag door smalle straatjes vol winkeltjes te lopen, dat kun je zelf ook een avondje leuk op Petaling Street in Chinatown doen.

Wij zouden zelf nooit attracties in het centrum als onderdeel van een tour bezoeken. In plaats daarvan boeken we vooraf via Klook.com tickets of kopen we deze ter plekke. Het voordeel van Klook.com is dat het vaak goedkoper is en het boeken is makkelijk. Ter plekke entreetickets kopen betekent vaak in de rij staan en daarbij ben je vaak ook duurder uit.

Attracties buiten het centrum

Buiten het centrum van Kuala Lumpur heb je een aantal toffe attracties waar je alleen met een huurauto kunt komen. In sommige gevallen kan je er ook met een taxi naartoe (of een Grab), maar reken op flinke prijzen. Wij bezoeken populaire sights als de Batu Caves, F.R.I.M. (mooi natuurgebied), Kuala Selangor Fireflies en zelfs Taman Negara bij voorkeur met eigen vervoer, maar niet iedereen ziet dit zitten. In dit geval kun je overwegen een losse dagtour te boeken. Dit kan bij de kleine kantoortjes, maar onze ervaringen zijn daar eigenlijk niet zo heel best mee. Het kan ook online, via diverse sites, waarvan een aantal internationaal zeer bekend zijn.

Een dagtour is vaak een combinatie van meerdere attracties die in een dag of in een dagdeel bezocht worden. Vaak zitten er een aantal extra stops bij, zoals een stop bij een foodcourt, een restaurant, een winkelcentrum of een andere – vaak minder bekende – highlight. Afhankelijk van waar je boekt zijn die stops prima of juist verschrikkelijk. Om die reden raden we aan vooraf bij gerenommeerde partijen te boeken en de bedrijfjes uit foldertjes of ‘tips van locals’ te vermijden.

Hieronder volgen een aantal populaire dagtrips in Kuala Lumpur die je (vooraf) online kunt boeken:

Kuala Lumpur Half Day City Tour

Leuke halve dagtour vol fotostops langs diverse culturele hoogtepunten. Prijs v.a. €7,09. Bekijk hier.

Kuala Lumpur Half Day Cycling Tour

Fietstocht langs alle hoogtepunten van Kuala lumpur. Prijs v.a. €54,30. Bekijk hier.

Sky Mirror dagtour

Dagtour Sky Mirror & Sekinchan rijstvelden. Absolute aanrader! Prijs v.a. €83,65. Bekijk hier.

 
Dagtrip F.R.I.M. en Batu Caves

F.R.I.M. jungle en Batu Caves dagtour. Prijs v.a. €42,79. Bekijk hier.

Dagtrip Genting Highlands

Dagtrip naar de koele Genting Highlands. Prijs v.a. €20,45. Bekijk hier.

Kuala Selangor Firefly Tour

Kuala Selangor Firefly Tour incl. avondeten. Leuke dagtrip buiten KL. Prijs v.a. €38,70. Bekijk hier.

 
Cameron Highlands dagtour

Alle highlights van de Cameron Highlands in één dag (vanuit Kuala Lumpur). Prijs v.a. €73,10. Bekijk hier.

Malakka dagtour

Een geweldig dagje Malakka vanaf Kuala Lumpur. Prijs v.a. €29,69. Bekijk hier.

Kuala Lumpur in 1 dag

Alle hoogtepunten van Kuala Lumpur in een privé dagtrip! Prijs v.a. €24,85. Bekijk hier.

 

Entreetickets vooraf online kopen of ter plekke?

In Kuala Lumpur heb je tientallen attracties waar je ter plekke in een soms vrij lange rij moet staan om de entreebewijzen voor de kopen. Denk aan 10 minuten tot soms ruim 30 minuten wachten eer je aan de beurt bent. In veel andere landen heb je bij de belangrijke attractie de mogelijkheid om ter plekke of om vooraf online een zgn. ‘VIP-ticket’ te kopen, waarmee je de rij kunt omzeilen. De prijs is meestal een stuk hoger, waardoor weinig mensen dat ticket zullen kopen en dus koop je eigenlijk het wachten ermee af. Ook in Kuala Lumpur kom je dit VIP-ticket steeds vaker tegen (online).

Bij attracties die je het beste met goed (helder) weer kunt bezoeken kun je het beste ter plekke tickets kopen, tenzij je vanwege het prijsverschil de gok wilt nemen. Let niet op weer aps maar beoordeel ter plekke. Soms heb je in Kuala Lumpur dagen achtereen hetzelfde weertype, bijvoorbeeld een bui in de middag en ‘s avonds weer helder en droog. Wij bestellen tickets als het kan altijd vooraf online, maar vaak pas één of enkele dagen vooraf om zo het weer in de gaten te kunnen houden.

Bij attracties die zich binnen afspelen kun je gewoon ruim vooraf tickets kopen. Vaak scheelt dit aanzienlijk in prijs met daarbij dus het voordeel dat je ter plekke niet in een rij hoeft te staan.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van populaire attracties in Kuala Lumpur, waar je vooraf voordelig tickets voor kunt bestellen:

Klook.com

Het lijkt een beetje een advertorial en dat is het ook wel omdat we simpelweg geen reden hebben om de alternatieven net zo uitgebreid te benoemen. Klook.com is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid en inmiddels een van de grootste aanbieders van losse tickets en trips geworden. Wij boeken al jaren via deze partij en boeken momenteel alle tickets vooraf online, waar dat in het verleden niet mogelijk was en vaak betekende dat je lang in de wachtrij moest staan om ergens binnen te komen.

De kwaliteit van trips en tours bij Klook is goed, soms zeer goed en soms maakt de kwaliteit niet echt uit (zoals bij het kopen van entreetickets voor een attractie). Omdat ze internationaal groot zijn moeten ze ook wel echt goede afspraken met de lokale partijen maken. Een negatieve review op de site en de aanbieder kan het wel vergeten.

Een goede tip bij het gebruik van Klook is om na te gaan of het niet beter op een andere en wellicht goedkopere manier kan. Zo keken wij bij een bezoek aan de Menara KL Tower eerst op de officiële website. Daar zagen we dat de tickets bijna €10 duurder waren vergeleken Klook en dus was de keuze snel gemaakt.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, PANGEA Travel, KidsReizen of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep ‘Vrienden van Maleisië’ of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.