Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Tips Kuala Lumpur

In de jaren dat wij in Kuala Lumpur woonden hebben we natuurlijk allemaal leuke plekjes bezocht en andere leuke dingen over de stad gevonden met als resultaat de onderstaande lijst met tips.

 • Bekijk hier een virtuele weergave van Suria KLCC, KLCC Park en de Petronas Twin Towers. Het mooiste is om dit op je mobiel te bekijken.
 • Tijdens Ramadan gaan veel locals 's avonds uit eten. Het is dan ook vaak enorm druk rond etenstijd in de foodcourts en restaurants. Wil je in alle rust eten, dan kun je het beste vroeg eten. Er wordt niet raar naar gekeken in Kuala Lumpur als je als toerist overdag eet.
 • Wil je in alle rust een blockbuster film in de bioscoop bekijken, ga er dan 's ochtends op een doordeweekse dag naartoe. Vaak ben je de enige in de zaal, vooral als je een Gold Class voorstelling bezoekt.
 • Een bril op sterkte kan in sommige gevallen (afhankelijk van de sterkte) in enkele uren gereed zijn. Je kunt dus makkelijk in KL een goedkope bril kopen.
 • Bukit Bintang en KLCC zijn met een voetgangersloopbrug met elkaar verbonden. Je loopt overdekt en veilig (er zijn bewakers) tussen beide districten. Bij de achteringang van Pavilion KL begint de loopbrug, en je loopt in ongeveer 5 minuten naar het Kuala Lumpur Convention Centre. Vanaf hier is het nog geen 5 minuten lopen naar Suria KLCC en de Petronas Twin Towers.
 • De GOKL bus is een gratis bus waarmee je tussen Chinatown, Bukit Bintang en KLCC kunt reizen. De bus loopt over twee lijnen; een die Chinatown met Bukit Bintang verbindt, en een die Bukit Bintang met KLCC verbindt. De bus is gratis, en er is ook gratis wifi aan boord. Je komt langs zo'n beetje alle attracties onderweg.
 • Alexis in Bangsar is een leuk tentje waar ze een goede wijncollectie hebben, en waar ze fantastisch lekkere deserts serveren. Het tentje is makkelijk te vinden en er hangt altijd een gezellig sfeertje.
 • Bovenin winkelcentrum The Gardens zit het Thaise restaurant Flying Chillies. Hier kun je van heerlijke Thaise gerechten genieten.
 • De iPhone wordt in Maleisie zonder abonnement, zonder simlock en voor een zeer scherpe prijs verkocht. Je hoeft er alleen maar een goedkoop prepaid simkaartje voor af te nemen. Ga naar een Maxis winkel voor meer informatie.
 • In het verleden was het vinden van een taxi die op de meter wilde rijden problematisch in Kuala Lumpur. De afgelopen jaren is de taxisituatie flink verbeterd, en rijden steeds meer taxichauffeurs op de meter. Wel hangt het van de locatie waar je de taxi wilt nemen af. Zo zal het rond Suria KLCC nog steeds vaak voorkomen dat chauffeurs niet op de meter willen rijden. In Bukit Bintang ligt het vaak aan de tijd van de dag; zo is het rond het sluiten van de winkelcentra ook niet makkelijk een taxi te vinden die op de meter rijdt. Het beste kun je gewoon instappen en je bestemming noemen; in de meeste gevallen zal de chauffeur direct de meter aanzetten en vertrekken. Doet hij dit niet, dan moet je op zoek naar een andere taxi.
 • Chinatown is het leukst tegen het einde van de middag. Het is er dan nog vrij rustig, en je wordt ook nog niet zo vaak aangesproken of je wat wilt kopen.
 • Kuala Lumpur is een relatief veilige stad, maar net als in elke grote wereldstad heb je hier zo nu en dan te maken met kleine criminaliteit in de vorm van tasjedieven, zakkenrollers en oplichters. Vooral in de toeristische centra loop je het grootste risico slachtoffer te worden van een misdrijf. Loop niet met je telefoon in je hand over straat. Draag een tas altijd kruislings over je schouders. Een dure tas wordt sneller gestolen dan een simpel plastic tasje. Loop niet te koop met contanten. Pin in banken en niet ergens op straat. Trap niet in de standaard trucen die oplichters gebruiken.
 • Je zou het niet direct denken, maar een bezoek aan de tandarts in Maleisie kost nagenoeg niks en vooral op dure behandelingen kun je zo flink besparen.
 • Een simkaart met 3G of 4G is niet duur en scheelt enorm in roamingkosten. Populaire telecommaatschappijen in Maleisie zijn Maxis (met Hotlink Prepaid), Umobile, TuneTalk en Digi. Let er wel op dat ze de juiste simkaart leveren, in sommige telefoons wordt gebruik gemaakt van microsim, in andere van nanosim.
 • De meeste 5 sterren hotels hebben een eigen spa, waar je diverse heerlijke behandelingen kunt ondergaan. Er zijn in Kuala Lumpur ook diverse spa's die niet aan hotels verbonden zijn. Enkele bekenden zijn Jojoba, Heavenly Spa, AsiaSpa en de Energy Day Spa (recent nog uitgeroepen tot de beste privé spa in Kuala Lumpur).
 • Groupon is erg populair in Maleisie. Vooral in Kuala Lumpur heb je vaak zeer scherpe deals. Voor toeristen zijn alleen de restaurantdeals en de reisdeals interessant. Soms zit er een deal tussen waarbij je een grote korting krijgt op een attractie in de stad (bv KLCC Aquarium tickets met 70% korting). Ook de restaurantdeals zijn vaak erg interessant.
 • Een drukke straat oversteken lijkt een enorme uitdaging, maar stelt niet veel voor als je de regels van het verkeer volgt. Steek in gelijke tred over. Laat automobilisten en brommers jouw snelheid en beweging anticiperen en het komt allemaal goed. Zorg voor voldoende ruimte zodat je in een keer de straat (of in elk geval een zijde van de weg) kunt oversteken. Volg eventueel locals die ook oversteken. Ook jij moet het verkeer goed inschatten. Brommers rijden vaak erg hard. Men rijdt links, dus bij het oversteken begin je bij de langzame baan (bij meerbaans wegen). Lukt het toch niet, loop dan door langs de weg en wacht tot je bij een kruispunt of voetgangersbrug komt.
 • Myteksi is een handige taxi app voor op je telefoon. Je bestelt hier makkelijk een taxi mee. Het scheelt wachten, en ook gezeur mbt het wel/niet rijden op de meter. Bij Myteksi betaal je een paar ringgit extra voor de service.
 • Huur je een auto? Neem dan zelf een kinderstoeltje mee. De kinderstoeltjes die de autoverhuurders leveren zijn vaak ouderwets en van mindere kwaliteit vergeleken de goed beoordeelde Europese merken. Op marktplaats koop je voor een paar tientjes een stoel en bij de meeste airlines mag je deze kosteloos inchecken.
 • Je kunt op zich redelijk goed met een kinderwagen of buggy door Kuala Lumpur lopen. Wel heb je zo nu en dan enorme stoepranden, of moet je een stuk omlopen. In winkelcentra heb je liften.
 • Bij elk restaurant heb je kinderstoelen, zelfs bij de foodcourts.
 • Google Maps werkt goed in Maleisie. Je kunt het prima gebruiken bij de navigatie. Wel moet je dan een een werkende internet verbinding hebben. Koop bij aankomst een simkaart van Hotlink met 3G databundel.
 • Eten met kleine kinderen? Bij sushi restaurants kun je Japanese Green Beans bestellen; de meeste kinderen vinden dit heerlijk. Bij het hotelontbijt kun je wat extra eten en bv fruit in plastic bakjes meenemen voor overdag.
 • Heerlijke chicken bij tentje met mickey mouse hoofd als bord aan Jalan Alor. Achteraan Jalan Alor te vinden. Groot populair restaurant.
 • Eight Ounce Coffee is een leuke koffieketen in KL.
 • Lange wachtrij bij Teppanyaki bij Pavilion KL Foodrepublic rond etenstijd.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Kuala Lumpur