Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Busstations in Kuala Lumpur

Busstations voor stadsbussen

Kuala Lumpur heeft een uitgebreid busnetwerk, met meerdere busmaatschappijen en diverse busstations. De grootste busmaatschappij is RapidKL, verder heb je nog kleinere maatschappijen als Metrobus, Len Seng en SJ Bus. In de regio buiten Kuala Lumpur is maatschappij Cityliner ook erg populair. Omdat RapidKL ook een paar metrolijnen uitbaat, kun je met een Touch 'n Go kaart niet alleen bij de metropoortjes betalen, maar ook bij het instappen in de bus. Het enige nadeel van het lokale busnetwerk is dat de informatie niet echt op toeristen is afgestemd. Het is niet makkelijk om te ontdekken welke bus je in welk geval moet nemen. Omdat ritjes per bus erg goedkoop zijn; is het altijd een leuk avontuur om bepaalde bestemmingen met een lokale stadsbus te bezoeken.

RapidKL

De stadsbussen hebben op diverse knooppunten in de stad busstations, waar je van de ene lijn op de andere kunt overstappen. Hieronder volgt een lijstje met busstations voor de stadsbussen:

 • Kotaraya
 • Pasar Seni (Central Market)
 • Medan Pasar
 • Titiwangsa
 • Bandar Tasik Selatan (TBS- BTS)
 • KL Sentral

Busstations voor streekbussen

Veel reizigers maken gebruik van de goedkope streekbussen. Hierbij reis je vaak voor enkele ringgits het hele land door. De bussen vertrekken vanaf diverse locaties in en rond de stad. Soms komt de bus langs meerdere busstations voordat hij de stad verlaat. Busstations in Kuala Lumpur liggen verspreid door de stad. De locatie van het busstation geeft de richting van de streekbussen aan. Bij een busstation in het noorden van de stad, gaan bussen doorgaans naar bestemmingen in het noorden van het Maleisische schiereiland. Andersom geldt voor het busstation in het zuiden, dat de bussen daar meestal naar bestemmingen in het zuiden rijden.

Pudu Sentral

Het centrale busstation van Kuala Lumpur is Pudu Sentral. Zo'n beetje alle streekbussen vertrekken vanaf dit station. Bij Pudu Sentral heb je een hele verdieping met loketten van de busmaatschappijen. Omdat Pudu Sentral eigenlijk het centrale busstation is voor stadsbussen, verhuizen de streekbusmaatschappijen langzaam naar busstations die aan de rand van de stad liggen. Zo vertrekken bussen richting het noorden (bv Penang, Ipoh, Lumut & Pangkor, Cameron Highlands) steeds vaker vanaf Hentian Duta. Bussen naar het oosten van het land vertrekken veelal vanaf Terminal Putra of Perhentian Bas Pekeliling. Bussen richting het zuiden (bv Malakka, Johor Bahru en Singapore) vertrekken vanaf Bandar Tasik Selatan busstation (TBS-BTS). Helaas is deze verhuizing nog niet helemaal rond, waardoor je nooit vooraf met zekerheid weet waar je bus vandaan vertrekt. Als je niet zeker weet waar je bus vandaan vertrekt kun je altijd een dag voor vertrek even naar Pudu Sentral reizen, en daar bij de loketten nagaan waar je bus vandaan vertrekt. De busstations zijn allemaal goed met het openbaar vervoer bereikbaar; in de meeste gevallen ligt het busstation naast een LRT (metro) station.

Een aantal luxe busmaatschappijen hebben hun eigen opstaplocatie. Zo vertrekt het populaire Aeroline vanaf het Corus Hotel in het centrum (naast LRT station KLCC) en vanaf het winkelcentrum 1Utama. Het luxe Nice (en Plusliner) vertrekt in bepaalde gevallen vanaf het Old Railway Station. Bussen naar KLIA en KLIA2 vertrekken vanaf KL Sentral.

Aeroline vanaf het Corus Hotel

Hieronder volgt een overzicht met de streekbusstations (klik op de link om een kaart te zien met de exacte locatie van het busstation):

Kaart busstations Kuala Lumpur

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Kuala Lumpur