Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisie. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Startpakket naar Maleisie

Een startpakket staat voor een ticket inclusief één of meer overnachtingen in de stad van aankomst. In het geval van Maleisie is dit meestal een verblijf in Kuala Lumpur. Dit kun je desgewenst met een aantal dagen verlengen. Deze manier van reizen is vaak net zo voordelig als een los ticket, en je hebt direct bij aankomst een plek om te overnachten. Je kunt vervolgens zelf makkelijk een aantal hotelovernachtingen op andere locaties boeken, zodat je door het hele land kunt reizen. Dat grote voordeel van een startpakket is dat je in ieder geval de start van je vakantie (waarbij een land als Maleisie nog helemaal nieuw is) alvast vooraf vastlegt. De overige vakantieonderdelen kun je later (vooraf) of ter plekke regelen. Je kunt meestal bij de reisorganisatie waar je het startpakket afneemt ook extra hotelovernachtingen bijboeken, FOX, verre reizen van ANWB en Van Verre werken bijvoorbeeld volgens dit principe. Beide reisorganisaties hebben het zgn. Startpakket Kuala Lumpur, waarbij je met Malaysia Airlines of KLM naar Kuala Lumpur vliegt, om hier vervolgens één of meerdere dagen te verblijven. Andere goede reisorganisaties met startpakketten zijn Riksja MaleisiĆ« en 333travel. Het startpakket wordt ook wel eens op de websites van de reisorganisaties aangeduid als Vlucht & Hotel.

Merdeka Square Kuala LumpurVaak is het voordelig om later tijdens de reis (mocht je vanwege een doortocht nog eens in Kuala Lumpur verblijven tijdens je vakantie) naar hetzelfde hotel te gaan. Bij de reisorganisaties kun je dit hotel dan tegen hetzelfde lage tarief boeken. Zorg er wel voor dat het hotel in het centrum van Kuala Lumpur ligt, het is zonde als je eerst met de metro naar het centrum moet reizen, terwijl er vele hotels zijn die in hartje KL liggen (en ook via de diverse startpakketten worden aangeboden).

De diverse luchtvaartmaatschappijen en vliegticket websites (als Cheaptickets.nl en Vliegtickets.nl) bieden zelf ook startpakketten aan. Hierbij boek je de vlucht en vervolgens krijg je dan een fikse korting op één of meerdere hotelovernachtingen wanneer je het bij hetzelfde bedrijf boekt.

Lobby Millenium Hotel Kuala LumpurJe kunt aansluitend op het startpakket ook vanuit Nederland zelf via internet hotelovernachtingen bijboeken, dit is vaak voordelig (internet rates zijn bijna altijd goedkoper dan walk in rates). Laat hiervoor een aantal dagen 'leeg' in het reisprogramma dat je bij een reisorganisatie bespreekt, en boek vervolgens zelf een aantal overnachtingen voor deze dagen. Eenmaal in Maleisie kun je ook bij veel locaties hotels boeken, en uiteindelijk kun je ook nog gewoon elk hotel binnenwandelen, maar dit is meestal wel wat duurder. Hotelsites als Agoda.nl en Booking.com zijn meestal het goedkoopst.

Eten aan de straat in Kuala LumpurReisorganisaties zijn soms goedkoop, maar prijzen varieren vaak. FOX, verre reizen van ANWB en KRAS kopen regelmatig zeer goedkoop hotelovernachtingen vooraf in, in dat geval slaap je soms voor 15 euro per persoon in een hotel, waar je normaals gesproken ruim 25/30 euro per persoon per nacht voor betaalt (let op: reisorganisaties geven hotelprijzen vaak weer als per persoon per nacht, terwijl hotelsites de prijzen per kamer per nacht weergeven).

Een startpakket naar Maleisie boek je onder andere bij:

Hotels in Kuala Lumpur

Hieronder volgen enkele fantastische hotels in Kuala Lumpur die je kunt overwegen bij het boeken van een startpakket.

Een georganiseerde rondreis boek je o.a. bij FOX, verre reizen van ANWB, Shoestring, Koningaap, PANGEA Travel, NRV, Kras of 333travel. Bekijk het totale reisaanbod. Regel makkelijk zelf een reis naar Maleisie. Boek losse bouwstenen bij Van Verre of Riksja Maleisiƫ, de huurauto bij Economy Car Rentals, hotels bij Agoda en tickets via Cheaptickets. Bekijk diverse reisschema's op ons forum.